logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nice Road200/spido - Skradziony pilot od bramy i garażu

empe6 07 Sie 2013 16:06 3741 3
REKLAMA
  • #1 12604329
    empe6
    Poziom 11  
    Ocena: 15
    Witam.
    Skradziono mi auto. W pojeździe był pilot sterujący bramą główną i garażową. Pozostał mi jeszcze drugi pilot, ale złodziej w każdej chwili może sobie otworzyć obie bramy. Na razie zabezpieczyłem się w ten sposób, że do bramy głównej założyłem kłódkę, a od garażowej wypiąłem wtyczkę z gniazdka.
    Nowego pilota umiałbym zaprogramować, ale nie tu chyba jest teraz problem. Wydaje mi się, że najpierw trzeba byłoby zmienić kod w odbiornikach tzn. przeprogramować te centralki, w obu siłownikach do bram, dobrze mówię? Czy jest taka możliwość? Pomoże ktoś?

Oba napędy firmy Nice: Spido, oraz Road200,
    pilot NiceFlo.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 12604869
    empe6
    Poziom 11  
    Ocena: 15
    Dokładnie tak chciałbym zrobić tylko prosiłbym o jakąś instrukcję. Wiem jak potem zaprogramować nowego pilota, ale nie mam pojęcia jak wykasować te radia?
  • #4 12618514
    chucu
    Poziom 18  
    Ocena: 76
    Cytat z instrukcji:
    Cytat:
    1. Nacisnąć przytrzymać wciśnięty przycisk odbiornika.
    2. Po chwili dioda zaświeci się, po kilku sekundach zgaśnie, po czym trzy razy krótko mignie.
    3. Zwolnić przycisk natychmiast po trzecim zaświeceniu się - ale przed zgaśnięciem !!!.
    Uwaga: Gdy procedura została wykonana prawidłowo to po krótkiej chwili dioda błyśnie 5-krotnie
    Załączniki:
    • SMXI.pdf (254.07 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
REKLAMA