Witam. Moim problemem stały się denerwujące okienka w przeglądarce. Gdy mam włączony jakiś program/grę na full screenie to przez nie minimalizuję mi się i psuje całą zabawę ..
1) w IE wyskakują okienka z reklamami gdy ściągnąłem najnowszego IE to ten problem nie zniknął
2) w Mozilli również pojawiły się wyskakujące okienka ... ściąnięcie programu AdBlock nic tutaj nie pomogło ..
3) Gdy usunąłem Mozille to i w Google Chrome zaczęły pojawiać się te wkur.. okienka .. Proszę bardzo o pomoc z góry dziękuję ) (Win 7 64-bit)
Hej, ja mam zainstalowanego Firefox'a wraz z dodatkami : Adblock Plus 2.3.2, Adblock Plus Pop-up Addon 0.9. Ta para eliminuje wszystkie wyskakujące okienka i reklamy, nawet te na youtube przed filmem. Wypróbuj tą kombinację.
Mam podobny problem. Wyskakują mi okienka z reklamami które po naciśnięciu otwierają przeglądarka Internet explorer. Ja używam Chrome i mam windowsa 7 64. Mam Adblock plus ale nie pomaga
Uwazaj co robisz i nie instaluj szkodliwego oprogramowania. Wystarczy zwracac uwage na to co wyswietla sie na ekranie podczas instalacji "darmowych" programow. Odznaczaj wszystkie paski, strony startowe, dodatki. Programy pobieraj tylko ze stron producentow.
Kliknij Wykonaj skrypt. Zatwierdź restart komputera. Zapisz raport, który pokaże się po restarcie. Następnie uruchom OTL ponownie, tym razem kliknij (Skanuj).
Pokaż nowy log OTL.txt oraz raport z usuwania.
Witam ponownie i dziękuję za szybki odzew, przesyłam raporty. Zauważam już pierwsze efekty: m.in pozbycie się tej obrzydliwej przeglądarki dosearches. Czy to już wszystkie działania jakie powinnam wykonać w tym kierunku?
Załączniki:
OTL.Txt(130.32 KB)
Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
OTL3.Txt(138.77 KB)
Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
✨ Użytkownicy zgłaszają problem z uciążliwymi reklamami i wyskakującymi okienkami w przeglądarkach, które zakłócają korzystanie z programów i gier w trybie pełnoekranowym. Wskazówki dotyczące rozwiązania problemu obejmują instalację dodatków takich jak Adblock Plus oraz Adblock Plus Pop-up Addon w Firefoxie, a także użycie programów takich jak Ad Muncher i AdwCleaner do skanowania i usuwania złośliwego oprogramowania. Użytkownicy zalecają również wykonanie pełnego skanowania za pomocą Malwarebytes Anti-Malware (MBAM) oraz korzystanie z OTL do usuwania niechcianych programów. Wiele osób zauważa poprawę po zastosowaniu tych rozwiązań. Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.