logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

TD-W8961ND - Konfiguracja TP-LINK pod Netie i błąd ERROR: FAIL TO UPDATE DUE TO

Ars87 14 Sie 2013 20:05 10350 7
REKLAMA
  • #1 12628429
    Ars87
    Poziom 9  
    Ocena: 1
    Witam
    Na wstępie prosiłbym o wyrozumiałość i pomoc.
    Korzystam z Internetu Netia oraz routera TD-W8961ND. Od pewnego czasu nie miałem Internetu Wi-Fi. Dlatego że nie pamiętałem hasła do ustawień rutera zresetowałem go. Zalogowałem się na admin hasło admin, a następnie przeszedłem do Quick Start. Po wypełnieniu kroków zgodnie z wytycznymi Netii czyli
    VPI 0
    VCI 35
    PPPoA VCMux
    oraz podaniu swojego hasła i nazwy użytkownika, gdy przechodzę przez ostatni krok w Quick Starcie pokazuje mi się okienko z komunikatem: ERROR: FAIL TO UPDATE DUE TO … IP format error. Gdy zamykam to okienko, zostaje na stronie ustawień routera, a Interet w ogóle nie działa.

Pomyślałem, że to mogłabyś wina komputera, albo łącza więc sprawdziłem ruter na innym łączu Netii oraz na innym komputerze, problem się powtórzył.

Do posta załączam rzuty ekranu szczegółowych ustawień routera.
    Załączniki:
    • TD-W8961ND - Konfiguracja TP-LINK pod Netie i błąd ERROR: FAIL TO UPDATE DUE TO DSC00439.jpg (249 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • TD-W8961ND - Konfiguracja TP-LINK pod Netie i błąd ERROR: FAIL TO UPDATE DUE TO DSC00438.jpg (165.41 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • TD-W8961ND - Konfiguracja TP-LINK pod Netie i błąd ERROR: FAIL TO UPDATE DUE TO DSC00437.jpg (278.29 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • TD-W8961ND - Konfiguracja TP-LINK pod Netie i błąd ERROR: FAIL TO UPDATE DUE TO DSC00436.jpg (253.24 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • TD-W8961ND - Konfiguracja TP-LINK pod Netie i błąd ERROR: FAIL TO UPDATE DUE TO DSC00435.jpg (133.41 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • TD-W8961ND - Konfiguracja TP-LINK pod Netie i błąd ERROR: FAIL TO UPDATE DUE TO DSC00434.jpg (322.31 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • TD-W8961ND - Konfiguracja TP-LINK pod Netie i błąd ERROR: FAIL TO UPDATE DUE TO DSC00433.jpg (169.52 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • TD-W8961ND - Konfiguracja TP-LINK pod Netie i błąd ERROR: FAIL TO UPDATE DUE TO DSC00432.jpg (296.82 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • TD-W8961ND - Konfiguracja TP-LINK pod Netie i błąd ERROR: FAIL TO UPDATE DUE TO DSC00431.jpg (346.73 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 12628466
    Heinzek
    Specjalista Sieci, Internet
    Ocena: 493
    Sprawdź poprawność wpisania loginu i hasła. czy u Ciebie nie ma być czasem @webnet24.pl
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #4 12628613
    Ars87
    Poziom 9  
    Ocena: 1
    tak faktycznie jest literówka, ale to nie jest powodem, ponieważ później kilkakrotnie wpisywałem nazwe użytkownika oraz hasło dokładnie sprawdzając i efekt był ten sam. :/
  • #5 12628670
    andk1eltd
    Poziom 37  
    Ocena: 372
    Teraz już nie dojdziesz co się zapisało - zresztą nie ma po co. Zrób reset do ustawień fabrycznych i skonfiguruj - prawidłowo - jeszcze raz. Jeżeli dane są poprawne ruszy bez problemu.
  • #6 13081918
    Gonzor24
    Poziom 2  
    Ocena: 4
    Witam.

Mam ten sam router i mogę go normalnie skonfigurować itp i wszystko działa ale po kilku miesiącach 2-3 od czasu konfigurowania nie idzie wejść na stronę konfiguracji:| zwyczajnie jest ciągłe ładowanie strony i strona ciągle jest pusta, nic się nie dzieje. Już wiele razy tak miałem i tylko pomaga reset konfiguracji routera. Nie chcę tego robić za każdym razem. Da się coś z tym zrobić?
  • #7 13081943
    jimasek
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 2672
    Oprogramowanie masz aktualne na routerze?
  • REKLAMA
  • #8 13084726
    Gonzor24
    Poziom 2  
    Ocena: 4
    Hmmm nigdy nie robiłem jego aktualizacji więc niekoniecznie:P A pomogłoby w takiej sytuacji ?

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik ma problem z konfiguracją routera TP-LINK TD-W8961ND pod Internet Netia. Po zresetowaniu routera i próbie ponownej konfiguracji, pojawia się błąd "ERROR: FAIL TO UPDATE DUE TO ... IP format error". Użytkownik sprawdził poprawność loginu i hasła, jednak problem nadal występuje. Inni uczestnicy dyskusji sugerują, aby upewnić się, że dane logowania są poprawne oraz proponują reset do ustawień fabrycznych i ponowną konfigurację. Pojawia się również wątek dotyczący aktualizacji oprogramowania routera, co może być istotne w kontekście problemów z dostępem do strony konfiguracji.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA