logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak działa telefon stacjonarny? Opis budowy i zasady działania

westek 10 Mar 2005 19:05 23439 6
REKLAMA
  • #1 1304063
    westek
    Poziom 2  
    Poszukuję budowy telefonu stacjonarnego i nie mogę znaleźć, w szczególności interesuje mnie opis najlepiej ogólnej zasady działania. Z góry dzięki za wszelką pomoc.
  • REKLAMA
  • #2 1333421
    wrotek3
    Poziom 12  
    Ocena: 2
    Obejżyj sobie schematy prostych telefonów.
    Załączniki:
    • ap jpg.rar (649.46 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #3 1334481
    embros
    Poziom 24  
    Ocena: 53
    Witam!
    Poszukaj w Serwisie Elektroniki były opisy aparatów telefonicznych firmy Cyfral
    pozdrawiam
    Piotrek
  • REKLAMA
  • #4 1405143
    westek
    Poziom 2  
    Wielkie dzięki sprawdzę na pewno
  • #5 1409190
    biselek
    Poziom 11  
    Ocena: 3
    Jestem nauczycielem zawodu i ucze także tego.Więc jeżeli jesteś dalej tym zainteresowany to prześlę ci pliki tekstowe oo z tym tematem i schematami blokowymi AT
  • #6 4564552
    doda789
    Poziom 1  
    witam, bardzo byłabym wdzięczna za udostępnienie mi zasady działania tel stacjonarnego. Z góry wielkie dzięęęękiiiiii !!!! :)
  • REKLAMA
  • #7 4564759
    zybex
    Pomocny dla użytkowników
    Ocena: 2926
    embros napisał:
    Witam!
    Poszukaj w Serwisie Elektroniki były opisy aparatów telefonicznych firmy Cyfral
    pozdrawiam
    Piotrek

To nie o takie materiały zapewne chodzi. Tam już są opisane konkretne modele na układach scalonych i tranzystorach. Aby poznać zasadę działania należy odwołać się do korzeni.

Ps. Poniższe fragmenty pochodzą z Serwisu Elektroniki.
    Załączniki:
    • Jak działa telefon stacjonarny? Opis budowy i zasady działania zasada1.jpg (102.57 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Jak działa telefon stacjonarny? Opis budowy i zasady działania zasada2.jpg (195.22 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy budowy i ogólnej zasady działania telefonu stacjonarnego. Użytkownicy sugerują zapoznanie się ze schematami prostych aparatów telefonicznych, które ilustrują podstawowe elementy i funkcje urządzenia. Wskazano na dostępność opisów aparatów telefonicznych firmy Cyfral w Serwisie Elektroniki, co może pomóc w zrozumieniu konstrukcji. Jeden z uczestników, będący nauczycielem zawodu, oferuje przesłanie materiałów tekstowych i schematów blokowych dotyczących tematu. Podkreślono, że aby poznać zasadę działania telefonu stacjonarnego, warto odwołać się do jego podstawowych, historycznych rozwiązań, a nie tylko do współczesnych modeli opartych na układach scalonych i tranzystorach. Fragmenty materiałów pochodzą z Serwisu Elektroniki, co sugeruje ich techniczną rzetelność i praktyczne zastosowanie.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA