logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Windows - Jak pominąć zapytanie o zastąpienie plików przy synchronizacji?

GladiroR 20 Sie 2013 16:43 2565 7
REKLAMA
  • #1 12648138
    GladiroR
    Poziom 26  
    Ocena: 35
    Witam, chciałem sobie zsynchronizowac katalog skryptem:

copy \\192.168.1.2\cd D:\cd

Problem jest taki, że jak katalogi zostana zsynchronizowane to kolejna próba synchronizacja wyświetla zapytanie "czy zastąpic? Tak / Nie / Wszystkie"

W jaki sposób ominąć to zapytanie dla "Nie"? Próbowałem

echo n copy \\192.168.1.2\cd D:\cd

ale nie chce działać. Czy da się to ominąć dla wielu plików?
  • REKLAMA
  • #2 12648148
    Pan Szyszka
    Poziom 31  
    Ocena: 95
    Musiałbyś wymusić kopiowanie rekurentne z wymuszeniem nadpisywania. Na systemach linuksowych wyglądałoby to tak "copy -Rf \\192.168.1.2\cd D:\cd" tylko apache z PHP musiałoby działać na prawach właściciela folderu CD.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #4 12648178
    GladiroR
    Poziom 26  
    xury napisał:
    copy /Y \\192.168.1.2\cd D:\cd

Niestety pojawia się komunikat Nie / Tak / Wszystkie, a ja potrzebuję tego komunikatu uniknąć, żeby użytkownik nie musiał w żaden sposób ingerować w skrypt.

Dodano po 58 [sekundy]:

Pan Szyszka napisał:
    Musiałbyś wymusić kopiowanie rekurentne z wymuszeniem nadpisywania. Na systemach linuksowych wyglądałoby to tak "copy -Rf \\192.168.1.2\cd D:\cd" tylko apache z PHP musiałoby działać na prawach właściciela folderu CD.

Tego akurat nie potrzebuję w żaden sposób do Apache'a...
  • REKLAMA
  • #5 12648212
    xury
    Specjalista automatyka domowa
    Ocena: 1497
    GladiroR napisał:
    Niestety pojawia się komunikat Nie / Tak / Wszystkie, a ja potrzebuję tego komunikatu uniknąć, żeby użytkownik nie musiał w żaden sposób ingerować w skrypt.

Dziwne bo u mnie się nie pyta.
  • #6 12648243
    GladiroR
    Poziom 26  
    xury napisał:
    GladiroR napisał:

Dziwne bo u mnie się nie pyta.

Faktycznie masz racje - w Twojej konfiguracji nie pyta, ale ja potrzebuję, żeby nie nadpisywał mi powtórnie tych plików. Jak np. mam jeden już skopiowany to, żeby go nie nadpisywać drugi raz.
  • Pomocny post
    #7 12648281
    xury
    Specjalista automatyka domowa
    Ocena: 1497
    No tak nie doczytałem wcześniej, że nie chcesz nadpisywać.
    No to może spróbuj użyć xcopy w powiązaniu z ustawieniem atrybutu archiwalnego.
  • #8 12649131
    GladiroR
    Poziom 26  
    Udało się, wystarczy dodać parametr "D". Dzięki wielkie za pomoc.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik chciał zsynchronizować katalog za pomocą skryptu, jednak napotykał na problem z komunikatem o zastąpieniu plików podczas kolejnej synchronizacji. Proponowane rozwiązania obejmowały użycie polecenia `copy /Y`, które miało wymusić nadpisywanie, ale nie spełniało oczekiwań użytkownika, który chciał uniknąć jakiejkolwiek interakcji. Ostatecznie, po kilku sugestiach, użytkownik znalazł rozwiązanie, dodając parametr "D" do polecenia, co pozwoliło na pominięcie komunikatu o zastąpieniu plików.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA