Witam!
Przed napisaniem postu sprawdziłem dwa tematy poprzedników, którzy mieli podobny problem. Lecz nadal nie potrafię sobie poradzić z problemem.
Przy uruchamianiu systemu Windows XP pojawia się komunikat:
"System Windows nie może odnaleźć pliku"C:\Windows\eksplorasi.exe"
Upewnij się, że wpisana nazwa jest poprawna i spróbuj ponownie.
Aby wyszukać plik, kliknij przycisk Start, a następnie kliknij polecenie Wyszukaj."
Dodaję także logi OTL
Z góry dzięki za pomoc.
Załączniki:
OTL.Txt(100.81 KB)
Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
Extras.Txt(41.21 KB)
Wykonałem wszystko po kolei według twojej instrukcji.
Podsumowując:
5 godzin pracy przy kompie nie na darmo, problem występował do czasu przeskanowania komputera za pomocą mbam - mega program. Skan wykrył 10 obiektów.
Po dezynfekcji komputer bardzo przyśpieszył, normalnie działa jak po formacie.
Myślę, że problem został rozwiązany, ale podsyłam dla pewności logi z OTL, tak jak prosiłeś.
Jeszcze raz wielkie dzięki Mistrzu za pomoc .
Załączniki:
OTL.Txt(91.19 KB)
Extras.Txt(42.38 KB)
Użytkownik zgłosił problem z komunikatem błędu "System Windows nie może odnaleźć pliku 'C:Windowseksplorasi.exe'" podczas uruchamiania systemu Windows XP. Po przeszukaniu forów i zastosowaniu różnych narzędzi, takich jak AdwCleaner i Malwarebytes (mbam), udało się zidentyfikować i usunąć złośliwe oprogramowanie, co przyczyniło się do poprawy wydajności systemu. Użytkownik wykonał zalecane skrypty w OTL oraz usunął Google Toolbar, co pomogło w rozwiązaniu problemu. Ostatecznie problem został całkowicie rozwiązany, a użytkownik wyraził wdzięczność za pomoc. Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.