logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Samsung UE46F6500ss - brak efektu 3D po przywróceniu ustawień fabrycznych

Nike81opole 31 Sie 2013 13:54 5919 5
REKLAMA
  • #1 12687983
    Nike81opole
    Poziom 2  
    Witam, posiadam TV Samsung smart TV serii 6, model ue46f6500ss i mam taki problem: po Factory Reset wszystko się zmieniło do ustawień fabrycznych, ale jak chcę odtwarzać filmy w 3D to jest obraz, ale jakiś jasny i w ogóle nie ma efektu 3D. W związku z tym problemem proszę was o pomoc, gdyż nie mogę sobie z tym poradzić. Telewizor jest na gwarancji, ale nie chce go zawozić do serwisu. Chciałbym rozwiązać ten problem z wami. Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #2 12692982
    Rafik_
    Poziom 17  
    Ocena: 22
    Zacząłbym od zmiany (wgrania na nowo starej bądź jeśli już ukazała się do twojego modelu, nowej wersji softu), do pobrania ze stronki samsunga:

http://www.samsung.com/pl/support/model/UE46F6500SSXXH-downloads

sprawdź model dokładnie i pobierz, zgraj na pena zgodnie i instrukcją, wybierz aktualizuj po włożeniu pena do tv i poczekaj aż skończy, tylko jak przy wszystkich urządzeniach pilnuj żeby prądu nie zabrakło, może pomoże przynajmniej warto spróbować.

PS. A bawiłeś się wszystkimi ustawieniami, głębia 3d itp.
  • REKLAMA
  • #3 12698808
    Nike81opole
    Poziom 2  
    Nie moge znalezc tego softu pod moj model prosze o pomoc!!!

Dodano po 1 [godziny] 16 [minuty]:

nalazlem ten soft ( Firmware zajmuje on 708.94mb ) ale jesli go wgram a problem bedzie nadal to czy nie strace gwarancji?Dziekuje i Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #4 12702068
    Rafik_
    Poziom 17  
    Nie stracisz gwarancji, po to jest ten firmware na stronie producenta (a każdy serwis wydaje mi się, że właśnie od tego zaczyna).

Zastanawia mnie jeszcze jedno, czy okularów nie trzeba jakoś parować z TV? , może po przywróceniu przez Ciebie ustawień trzeba je na nowo przypisać do TV, bo to troszkę dziwne jest że tak Ci się zrobiło i to tylko na 3D jest problem, a jasność i takie tam nie idzie wyregulować?

w manualu do niego nie widzę opcji synchronizacji z okularami, ale w sklepie gość coś robił jak nie działało 3D, a chciałem pooglądać właśnie na samsungu.

PS.
    jak coś to zerknij tu:
    http://www.hdtv.com.pl/forum/samsung/98782-od-dzis-testuje-46f6500-w-domu.html
    fajny test tego tv (chociaż nie wiem czy model ss) i może tam odezwij się do kolegi który użytkuje ten tv może coś podpowie,
  • REKLAMA
  • #5 12705618
    Nike81opole
    Poziom 2  
    Witam problem juz jest rozwiazany przyczyna byla taka ze kiedy wszedlem do menu serwisowego niechcacy jakos zmienilem model na ue55f6500 a mialo byc ue46f6500 i to mozliwe ze przy wlaczeniu 3d obraz byl jasny.Jest tam w menu serwisowym takie cos jak Sw model i Type np moge zmienic na 46a1afos lub 46a6afos i tylko prz takich opcjach mam normalny obraz 3d a mialem 55a2uf7e co te liczby oznaczaja i skad wziasc np.zdiecia z poprawna informacja jak to wszystko ma byc ustawione po przy factory reset nic sie nie zmienia takie zmiany jak zrobilem recznie tak zostaja.pozdrawiam.Ps czemu mi nie chca isc filmy 3d w mkv blurey hd przez usb z dysku przenosnego idzie film przez 15 sek i sie wylancza probowalem na wielu filmach i ten sam problem.
  • #6 12716240
    Rafik_
    Poziom 17  
    Odezwij się do użytkownika tego TV z postu powyżej, może pomoże.
REKLAMA