logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

AMD Radeon HD 8730M +Intel HD Graphis 4000- w jaki sposób uruchomić grafikę

hcimmal 01 Wrz 2013 09:41 5178 3
REKLAMA
  • #1 12690413
    hcimmal
    Poziom 2  
    Witam! Z góry przepraszam jeśli takowy temat już był- obszerność jednak forum jest oszałamiająca i znalezienie odpowiedzi jest dość trudne.
    Kupiłem nowego laptopa firmy Delll z zainstalowanym win8 64bit. Posiada on 2 grafiki zintegrowaną i dołożoną. Przy uruchamianiu gier laptop ciągnie na grafice zintegrowanej. W jaki sposób nakłonić go by chodził na grafice AMD?
    pozdrawiam i dziękuję
  • REKLAMA
  • #2 12691802
    dinos83
    Poziom 33  
    Ocena: 179
    Prawym na ikonkę z grą i wybierz z której karty ma działać lub wymuś używanie konkretnej karty w Catalyst Control Panel.
  • REKLAMA
  • #3 12692479
    hcimmal
    Poziom 2  
    no niestety- ja jako kompletny laik nie bardzo wiem jak postępować w wypadku przez Ciebie opisanym. Czy byłby ktoś na tyle uprzejmy żeby poświęcić swój cenny czas na wyjaśnienie mi tej mrocznej tajemnicy?
  • Pomocny post
    #4 12693380
    rafalinda
    Poziom 24  
    Ocena: 49
    Tutaj nie ma żadnej mrocznej tajemnicy. ;)
    Link - żebym zbytnio się nie rozpisywał to dam gotowy link.
    Wszystko jest w nim zawarte i nie ma znaczenia, że to strona HP, bo zasada jest ta sama w laptopach z grafikami AMD<>INTEL.
    Główną kwestią jest z jakiego trybu korzystasz i czy masz odpowiednie sterowniki, najlepiej ze strony producenta.
REKLAMA