logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Sygnał sat, tuner Globo 300M. Kilka programów się przytyka.

artkoz3 12 Mar 2005 18:59 1619 4
REKLAMA
  • #1 1309954
    artkoz3
    Poziom 17  
    Ocena: 27
    Witam Panowie !
    Posiadam tuner Globo 300M czyli opticum 2003 .Ostatnio ok2 dni pojawił się mały problem , tzn. przytyka się kilka programów- TVN -ny w szczególności
    Reszta programów jest ok . Miernik sygnału w tunerze pokazuje silny sygnał , a jakość jest 100%. Mierzyłem sygnał również miernikiem (satfinderem) i jest ok. Tuner współpracuje z diseqc-iem . Praktycznie wszystko jest ok. tylko te TVN -pojawiają się i znikają .Chcę dodać , ze zajmuję się wykonaniem instalacji antenowych i z mojego doświadczenia wynika ,że ze sprzętem jest wszystko dobrze . Mam pytanie - może to fatalna pogoda powoduje takie cuda . Mieszkam w Płocku , może ktoś zaobserwował podobne problemy u siebie. Bardzo proszę o jakieś podpowiedzi !!!!
  • REKLAMA
  • #2 1309991
    szycha
    Poziom 17  
    Ocena: 49
    te TVNy są przAdopodobnie nadawane w SECA 2 (syfra). SYFRA Przerzuca klucze.Niewiem, czy masz możliwość przerzucenia TVN`ów z POL****. W PIONKU 1430 na liście programów są zawarte zarówno pakiety SYFRY jak i POL****ui w obu są TVN`y.

Pozdro <<<SZYCHA>>>
  • REKLAMA
  • #3 1310930
    artkoz3
    Poziom 17  
    Mam nawet wrzucone listy kanałów z podziałem na C***ę i P****t z tym że jakby źródło tych TVN jest jednakowe np. jest informacja przy wyświetlaniu Norwegian C***l+ i najednej platformie i na drugiej a z tego co wiem to na słonecznych kanałach wyświetla się informacja odnośnie kodowania Nagra Vision
  • REKLAMA
  • #4 1311171
    _Zbyszek_
    Poziom 17  
    Ocena: 7
    Które jeszcze się przytykają (pisz o fta, z 'odbieranymi inaczej' raczej nie pomogę) ? viva polska ? polsat na 11.412 ?
    Miałem kiedys taki kabel, który wycinał mi jeden transponder z pasma, ale zazwyczaj powoden jest minimalne przestawienie anteny. Jaki duzy talerz ?
  • #5 1311205
    artkoz3
    Poziom 17  
    Czasza 90 . pozostałe chodzą ok. czaszę wykluczam , bo sam ją montowałem i teraz ją sprawdziłem , tak jak napisałem na satfinderze . Podejrzewam że sofcik cóś nie tego !

Dodano po 30 [minuty]:

Tak jak podejrzewałem . sofcik . zmieniłem na wersję 1032 i wszystko ok. nowszą wersję którą miałem od 28 lutego to 1034 . Co prawda nie chodzi na tej starszej digital hiszpański ale za to polskie idą miodzio . Dziękuję wszystkim za wypowiedzi i temat zamykam
REKLAMA