logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

HD2 - Nie można flashować - czyżby uszkodzony boot?

vanDit 11 Wrz 2013 16:43 1119 1
REKLAMA
  • #1 12724304
    vanDit
    Poziom 12  
    Ocena: 6
    Witam. Dostałem dziś taki przypadek : HD2 który przy włączeniu tylko zawibruje i nic więcej.

PWRON i VOL- uruchamia BL poprawnie, jest komunikacja USB jednakże nie można go sflashować w żaden sposób. Na pokładzie był już HSPL 2.08 i android (póki nie padł oczywiście).

Pierwsze co postanowiłem zrobić to TASK29, ale niestety efekt jest taki że podczas próby flasha pojawia się pasek postępu na lcd i na tym koniec. Cokolwiek bym nie zrobił (wgranie RADIO/TASK29/WMROM) kończy się tak samo, telefon wisi na pasku postępu a RUU zgłasza błąd komunikacji.

Spróbowałem również z kartą pamięci. Wgrałem TASK29/RADIO/a nawet WM_ROM na karte pamięci nazywając plik "leoimg.nbh". Po uruchomieniu BL, pokazuje się "Loading..." przez około sekunde poczym jak gdyby nigdy nic wraca do trzy-kolorowego ekranu BL.

Próbowałem równiez wrzucić oryginalny SPL 2.08.0000 oraz jeszcze raz wgrać HSPL, ta sama sytuacja - wszystko stoi podczas flashowania poczym otrzymuje komunikat o błędzie komunikacji.

Krótko mówiąc, nie można sflashować żadnego z obszarów pamięci telefonu, ani za pośrednictwem USB i RUU jak i za pośrednictwem karty z odpowiednim plikiem NBH.

Jak widać próbowałem już chyba wszystkiego, czyżby tylko naprawa boot'a pozostała?
  • REKLAMA
  • #2 12739932
    maku151
    Poziom 20  
    Ocena: 34
    Miałem podobny przypadek też w HD2 i jedynie boot jtagiem w takiej sytuacji.
REKLAMA