logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Blaupunkt GMBH - alfa romeo 159-nie mogę wpisać kodu -po 3-tnym wpisaniu złego

excider 12 Wrz 2013 17:26 9399 5
  • #1 12728215
    excider
    Poziom 2  
    Ocena: 3
    rozwiń szczegóły
    witam,,posiadam alfe romeo 159 i razem z nia byly wszystkie papiery or radia tez, ostatnio wymienialem akumulator i po podłaczeiu nowego pojawiło się kod na radiu- wziąłem z papierów kod i wpisałem- - raz drugi i za kazdym razem buyło info- radio blocked/please wait- i zrobiłem to chyba ze 3-4 razy--i juz póxnioej nie mogłem wpisać-- ostatnio kupiłem te pręty do demontażu radia i jakie moje zdziwienie było kiedy na dariu było napisane Decoded by DICE Automotive CODE Number 1515 zatem chyba juz kiedys było grzebane- i teraz nie wiem czy mam czekać i ile--- odpiąłem klepy od akum, na jakied 10min ale nic,,teraz wyjałem radio całkowicie - podłacze jutro i zobacze - może wioesz jak i co zrobić zeby móc znowu wpisać kod- czy odłączyć akum, na kilka h czy i ile czekac,,,w załączniku zdjęcia radia - z góry dziekuję Blaupunkt GMBH - alfa romeo 159-nie mogę wpisać kodu -po 3-tnym wpisaniu złego Blaupunkt GMBH - alfa romeo 159-nie mogę wpisać kodu -po 3-tnym wpisaniu złego Blaupunkt GMBH - alfa romeo 159-nie mogę wpisać kodu -po 3-tnym wpisaniu złego
    Załączniki:
    • Blaupunkt GMBH - alfa romeo 159-nie mogę wpisać kodu -po 3-tnym wpisaniu złego DSC_1313.jpg (2.52 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #2 12728536
    wolf16

Poziom 20  
    Ocena: 115
    kod zgodny, nie wiem jak w tym modelu ale większość radi po kilkukrotnym błędnym wprowadzeniu kodu należy pozostawić włączone z włączonym zapłonem na określony czas (np. 1h) i po tym czasie można ponownie wprowadzić kod.
    Konto firmowe:
    klucze.sosnowiec.pl
    Długosza, Sosnowiec, 41-219 | Strona WWW: https://klucze.sosnowiec.pl
  • #3 12728636
    excider
    Poziom 2  
    Jutro dam znać jak podłacze czy możliwy był wpis kodu czy nadal oczekiwanie,,,
  • #4 12730160
    excider
    Poziom 2  
    niestety nadal to samo- please wait- radio było w domu przez cała noc i kilka h dnia- i NIC to nie dało - nadal nie mam możliwościu wpisania kodu---- nie wiem czy mogę np, zostawić je włączone bez kluczyków i wtedy zobaczę co sięstanie,, czy muszą być kluczyki- bo bez kluczyków też jest zasilanie w radiu,,,
  • #5 12730563
    fabi
    Spec od car audio
    Ocena: 193
    Radio ma być podłączone do zasilania i włączone, zapłon też powinien być włączony, inaczej radio samo się wyłączy.

Po wpisaniu 3x błędnego kodu dostałeś karę (1 godzina lub 2 czekania) na przypomnienie prawidłowego kodu.
    Aby radio odliczało karę musi być podłączone do zasilania. Radio odłączone od zasilania nie działa i nie potrafi odliczyć kary.
  • #6 12731654
    excider
    Poziom 2  
    ok,,już po problemie,,dzieki bardzo za rady- po 1 godzinie radio włączyło się w tryb wpisywania kodu i działą,,:)
REKLAMA