logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Błędy przy starcie Windows 7 x64 - nieusuwalny plik Igor7 w folderze temp

mrzabijka 17 Wrz 2013 16:09 1560 8
REKLAMA
  • #1 12746355
    mrzabijka
    Poziom 9  
    Witam!
    Piszę tutaj, ponieważ od kilku dni mam problem i nie mogę się z nim uporać!
    Mianowicie przy włączeniu systemu pojawia mi się wiele błędów (na załączonych SS to widać). Próbowałem CCleaner, RegCleaner, czyściłem ręcznie folder temp (aplikacja Switchbotv3 sama się pojawia w tym folderze), ale nie chce mi się usunąć jeden plik - Igor7 (Igor to nazwa mojego profilu). Gdy próbuję go zaznaczyć, to automatycznie się odznacza, gdy zdążę nacisnąć del (zanim się odznaczy) i spróbuję usunąć to on z powrotem się pojawia.
    Piszę, ponieważ to bardzo uciążliwy problem - przy każdym uruchomieniu systemu mam kilkanaście okien do zamknięcia...
    Szukałem po internecie rozwiązania, lecz nic nie znalazłem.
    Operuję na WIN7 x64. Jak coś więcej potrzeba, to pisać.

Z góry dzięki za pomoc!

Błędy przy starcie Windows 7 x64 - nieusuwalny plik Igor7 w folderze temp Błędy przy starcie Windows 7 x64 - nieusuwalny plik Igor7 w folderze temp
  • REKLAMA
  • #2 12746365
    simon1m
    Poziom 28  
    Ocena: 31
    Pełna konfiguracja komputera z uwzględnieniem marki i modelu zasilacza.

Zrób smart dysku - wstaw wyniki. Wykonaj memtest.
  • REKLAMA
  • #3 12746387
    mrzabijka
    Poziom 9  
    Zacznę od konfiguracji komputera:

CPU: AMD Athlon II X4 651K
    GPU: AMD Radeon HD7770 (wersja OC Gigabyte)
    RAM: 8 GB 1333MHz
    Płyta Gł.: MSI A55M-P33
    Zasilacz: CrosAir VS450 450W
    System: Windows 7 Ultimate 64-bitowy

Może w czasie dochodzenia co to jest smart dysku i memtest oraz jak to zrobić napiszę, że spodziewam się wirusa. Problemy się zaczęły kiedy pobrałem hack do gry pod nazwą - ,,Switchbotv3''.

Zaraz zrobię edit z tym co chciałeś.
  • REKLAMA
  • #4 12746410
    simon1m
    Poziom 28  
    Ocena: 31
    W takim razie przeskanuj komputer adw cleaner oraz malwarebytes.
  • #5 12746445
    mrzabijka
    Poziom 9  
    Tutaj załączam to, o co prosiłeś. Jeżeli coś nie tak, to proszę o wyrozumiałość.
    W programie ,,malwarebytes'' zrobiłem (zalecane) szybkie skanowanie.
    Załączniki:
    • MBAM-log-2013-09-17__16-32-04_.txt (4.04 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • AdwCleaner_R0_.txt (991 Bajtów) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #6 12746660
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #7 12746785
    mrzabijka
    Poziom 9  
    Coś tam zrobiłem - nie próżnuję.
    Załączam to, co już wykonałem.

Przeskanowałem również PC poleconym przez Ciebie programem, znalazło 6 zagrożeń i kazałem mu je od razu zneutralizować. Załączam raport, lecz nie wiem czy jest potrzebny.

Co do uruchomienia systemu z płyty to właśnie się za to zabieram i zaraz zedytuję posta.
    Załączniki:
    • MBAM-log-2013-09-17__17-58-07_.txt (26.14 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Dr._Web.txt (1.34 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Błędy przy starcie Windows 7 x64 - nieusuwalny plik Igor7 w folderze temp 1.png (416.83 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • Pomocny post
    #8 12746791
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #9 12746799
    mrzabijka
    Poziom 9  
    Myślę, że nie będzie to potrzebne.
    Po zrestartowaniu PC błędy już się nie pojawiły. Wychodzi na to, że był to zwykły wirus. Dzięki wielkie za pomoc!

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z błędami przy starcie systemu Windows 7 x64, związany z nieusuwalnym plikiem "Igor7" w folderze temp, który pojawia się po uruchomieniu komputera. Po próbach usunięcia pliku za pomocą CCleaner i RegCleaner, użytkownik podejrzewa wirusa, który mógł się zainstalować po pobraniu hacka do gry "Switchbotv3". Użytkownicy forum sugerują skanowanie systemu za pomocą programów AdwCleaner i Malwarebytes, a także wykonanie testów dysku i pamięci. Po przeprowadzeniu skanowania i neutralizacji zagrożeń, użytkownik informuje, że po restarcie komputera błędy już się nie pojawiają, co sugeruje, że problem był spowodowany wirusem.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA