logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Windows 8 – brak dostępu do ustawień zaawansowanych Wi-Fi, nie mogę zmienić klucza WEP

emalfiro 18 Wrz 2013 15:32 4341 7
REKLAMA
  • #1 12750110
    emalfiro
    Poziom 9  
    Ocena: 4
    mam problem z połączeniem się z siecią wi fi w instrukcji na stronie Microsoftu jest żeby najechać myszą na wybraną sieć i wtedy można wejść na ustawienia zaawansowanie niestety miałem taką opcje teraz mogę klikać i nic się nie dzieje więc nie mogę wejść w ustawienia sieci - głownie problem polega na tym iż nie mogę zmienić klucza wep właśnie w tych ustawieniach. jeśli źle wybrałem forum proszę o przeniesienie gdyż pierwszy czy 2 raz pisze na forum
  • REKLAMA
  • #2 12750482
    dinos83
    Poziom 33  
    Ocena: 179
    Zapomnij sieć i połącz się na nowo wpisując nowe hasło. Zalecam przestawić szyfrowanie w routerze na WPA, WPA2 - PSK AES.
  • REKLAMA
  • #3 12753329
    emalfiro
    Poziom 9  
    Dokładnie wszystko co napisałeś się zgadza, problem nie polega na tym, że nie wiem jak to zrobić tylko nie wiem dlaczego jak najadę na wybraną sieć to nie mogę prawym przyciskiem myszy uaktywnić menu do wyboru np "zapomnij sieć" - ogólnie ten Windows to tragedia podobnie miałem z pokazami slajdów gdzie raz mogłem wybrać motyw a innym razem już nie pomimo że wydajność komputera jest 8,1 wiec od 3 powinno wszystko grać teraz działa ale to był przypadek ze to naprawiłem
  • REKLAMA
  • #4 12753927
    dinos83
    Poziom 33  
    Spróbuj przez wiersz poleceń usunąć profil sieci.
  • #5 12756845
    emalfiro
    Poziom 9  
    dobry pomysł ale co wpisać w wierszu? nazwa sieci to neostrada_2336
  • REKLAMA
  • #6 12756935
    dinos83
    Poziom 33  
    netsh wlan delete profile name="neostrada_2336"
  • #7 13427887
    ratatoska
    Poziom 8  
    witam - podbijam temat. u mnie problem stanowi to, że jakiś czas temu był problem z siecią, mama z siostrą podzwoniły na infolinię i niby działa. problem w tym, że teraz przyjechałam do domu i nie da rady - nie mogę połączyć się z siecią. jest niby to samo hasło co poprzednio, ale pomyslałam, żeby wpisać od początku, ale oczywiście się nie da (miałam zaznaczoną opcję łączenia automatycznego). klikać prawym przyciskiem to chyba mogę do końca życia. próbowałam poczynić kilka rzeczy przez wiersz poleceń, ale przecież windows 8 twierdzi, że sieć nie jest zapisana więc nie mogę jej usunąć. czy ktoś ma jakiś pomysł co z tym zrobić, bo opadają mi już ręce :/
  • #8 13428276
    emalfiro
    Poziom 9  
    spróbuj przełączyć użytkownika - po prostu zmień konto powinno pomóc, u mnie tak zadziałało i wskoczyła sieć i prośba o wpisanie klucza. Można też podłączyć kabel do routera i zmienić nazwę sieci

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik ma problem z połączeniem się z siecią Wi-Fi w systemie Windows 8, nie mogąc uzyskać dostępu do ustawień sieci po najechaniu na wybraną sieć. Inni uczestnicy dyskusji sugerują różne rozwiązania, takie jak zapomnienie sieci i ponowne połączenie z nowym hasłem, zmiana szyfrowania na WPA/WPA2-PSK AES w routerze, oraz usunięcie profilu sieci za pomocą wiersza poleceń. W przypadku dalszych problemów, proponowane jest przełączenie użytkownika lub podłączenie kabla do routera w celu zmiany ustawień sieci.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA