Dostałem wyżej wymieniony laptop do sprawdzenia z objawem że nie działa touchpad. Po uruchomieniu systemu wszystko działało jak należy, prawdopodobnie system sie zwiesił i dlatego touchpad nie działał. Sprawdziłem smart dysku i wyskoczyło że ma 5 bad sectorów. Na partycji C zajęte jest tylko 25GB, więc wpadłem na pomysł że można by go wymienić na dysk SSD 64GB. Laptop jest używany tylko do przeglądania Internetu i używania Skype'a, więc więcej miejsca nie trzeba. Mam w związku z tym kilka pytań:
1. Czy w ogóle ruszy ten laptop z dyskiem SSD?
2. Dysk jest podłączony z laptopem innym kablem niż jest w komputerach stacjonarnych, tj. zasilanie i dane są w jednej wtyczce. Będzie tu pasować każdy dysk SSD czy trzeba szukać takich co mają odpowiednio ustawione gniazda by pasowały do siebie?
3. Co z partycją recovery? Laptop jest z systemem Windows Vista, jeśli wypalę partycje recovery to płytę to dam radę zainstalować z niej system na dysku SSD?
1. Czy w ogóle ruszy ten laptop z dyskiem SSD?
2. Dysk jest podłączony z laptopem innym kablem niż jest w komputerach stacjonarnych, tj. zasilanie i dane są w jednej wtyczce. Będzie tu pasować każdy dysk SSD czy trzeba szukać takich co mają odpowiednio ustawione gniazda by pasowały do siebie?
3. Co z partycją recovery? Laptop jest z systemem Windows Vista, jeśli wypalę partycje recovery to płytę to dam radę zainstalować z niej system na dysku SSD?