Witam. Mam problem z odpaleniem dekodera tv N. ITI-2850ST. Próbowałem na siłę podłączyć internet przez ruter, aż w końcu dekoder padł. W chwili obecnej włączam dekoder jest strona startowa czyli "proszę nie wyłączać dekodera jest w trakcie uruchamiania" i po 3 min wyłącza się? Myślę że oprogramowanie wywaliło i dlatego poszukuję nowego softu. Z góry dziękuje za pomoc.
tak wtyczka weszła, tylko ja w ustawieniach internetu- bramki, maska podsieci- zaczołem wpisywac przerózne adresy i od tamtej pory dekoder wyłączył sie i przestał działac? nie wiem co sie stało?
Zresetuj dekoder do ustawień fabrycznych, po odłączeniu wszystkich kabli od niego, zostaw tylko zasilanie i podłączenie do tv.
Ale ze względu na brak jakichkolwiek przycisków na panelu przednim, reset możliwy jest tylko za pośrednictwem pilota, przyciskając klawisz: czerwony, czerwony, 73738, nastąpi wyłączenie się oraz ponowne uruchomienie dekodera.
Moja Ukochana Żono Agniesiu (in memoriam 25 04 1974 - 19 06 2022) Kocham Cię - Bożych Sił.
wszystko zrobiłem tak jak napisałes, dekoder wyłączył sie -kontrolka zielona zmieniła sie na kolor pomarańczowy i tak zostało - dekoder ponownie nie włączył się. i co ja mam zrobić?
A podłączyłeś odpowiednie kable, i ustawiłeś odpowiednie porty wyjścia obrazu w dekoderze, w tv też odpowiednie porty wejścia wybrałeś?.
Jakim kablem to wszystko połączyłeś, czy kabel z talerza sat. też podłączony?.
Moja Ukochana Żono Agniesiu (in memoriam 25 04 1974 - 19 06 2022) Kocham Cię - Bożych Sił.
Tak wszystko podlaczylem dobrze. Tv-hdmi, satelite tez jest dobrze podlaczona. Tak jak pisalem wczesniej po włączeniu dekodera wyświetla sie komunikat w tv zeby nie wylaczac dekodera bo jest uruchamiany potem to znika z ekranu a kontronlka w dekoderze swieci na zielono
Tak jak pisalem wczesniej po włączeniu dekodera wyświetla sie komunikat w tv zeby nie wylaczac dekodera bo jest uruchamiany potem to znika z ekranu a kontronlka w dekoderze swieci na zielono
I co dalej się z tym dzieje,
powinien być ekran aktywacyjny.
Podłącz się do tv kablem euro-euro i do dekodera też, przestaw (pilotem) porty sygnału i wtedy zobacz co się będzie działo.
Przeczytałeś w ogóle instrukcje obsługi od tego dekodera?.
Oczywiście ze czytałem instrukcje. Dekoder wczesniej dzialal bez zarzutu nigdy go nie podlaczalem kablem euro-euro tylko hdmi. Wczesniej wlaczalem dekoder byl ten ekran aktywacyjny po 20 sekundach znikal dekoder wylaczal sie kontrolka czerwona. odpalilem go ponownie i wskakiwal na jakis kanal. Teraz po wlaczeniu ekran aktywacyjny jest 20 sekund poczym znika dekoder jest caly czas wlaczony i na nic nie reaguje pilot. W tym problem.
wkońcu poszło. robiłem kilka razy ten reset czewony, czerwony 73738 i nic sie nie działo, wiec sprópowałem innego resetu- setup 0359157 dekoder zrestartował sie pojawił sie ekran do resetu-wcisnołem, wyskoczył ekran aktywacyjny.dalej poradziłem sobie bez problemu. dziekuje za pomoc.
Witam miałem podobny problem i szukałem również rozwiązania na elektrodzie winą jest zmiana rozdzielczości ekranu ja przedstawie jaki miałem problem korzystam z tunera w dwóch różnych TV jeden na HDMI a drugi EURO SCART po podłączeniu tv na HDMI tv działa ok po podłączeniu na euro już nie działał, mamy na to rozwiązanie.
Do tego musimy użyć kombinacji klawiszy ✰ i klawisze cyfr 1,2,3,4,7
Rozdzielczości dla kabla EURO SCART:
-SD1 - ✰ a następnie 1
-SD2 - ✰ a następnie 2
Rozdzielczości dla kabla Component:
-720 - ✰ a następnie 4 - zalecane
Rozdzielczości dla kabla HDMI:
-1080 TV Full HD - ✰ a następnie 3
-720 TV HD READY - ✰ a następnie 4
Przypominam też o konieczności weryfikacji ustawienia właściwego źródła sygnału w TV.
Jeżeli przy podłączeniu kablem HDMI nie ma głosu dodatkowo należy ustawić TRYB HDMI, to robimy za pomocą kombinacji klawiszy: - ✰ a następnie 7
Dodatkowo w takiej sytuacji należy sprawdzić czy w menu dekodera: SET UP – USTAWIENIA – Dolby Digital jest ustawione na TAK, czy na NIE. Koniecznie ma być ustawione na NIE. Dolby Digital ustawiamy na TAK wyłącznie wtedy, gdy do dekodera podpięty jest zestaw KINA DOMOWEGO.