logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Sony ericsson experia neo v - Zdjęcie simlocka prośba o radę

kedzior8501 30 Wrz 2013 22:43 9594 9
REKLAMA
  • #1 12795742
    kedzior8501
    Poziom 2  
    Witajcie,
    zarejestrowałem się na tym forum ponieważ szukam pomocy. Otóż przeniosłem numer do innej sieci (play) po czym okazało się, że mam simlocka na sieć Orange. Postanowiłem się go pozbyć, poszedłem do serwisu, Pan sprawdził czy może zdjąć tego simlocka, ale niestety okazało się, że ktoś już wpisał 5 razy błędny kod i nie da się tego zrobić tradycyjnym sposobem.

Koszt zdjęcia simlocka jakimś zaawansowanym sposoblem to 250 zł... Dla mnie to koszmar bo ten telefon jest wart może z 300.

Mam pytanie, czy nie da się zrobić tego taniej? Na czym polega zdejmowanie simlocka w tym telefonie gdy jest on już tak "konkretnie" zablokowany?

Bardzo proszę o pomoc, jakieś wskazówki, co zrobić, czy warto się z tym męczyć czy może od razu sprzedać telefon?
  • REKLAMA
  • #2 12796106
    zrobtosam.exe
    Poziom 17  
    Ocena: 37
    Jak sie domyslam to ten zaawansowany spobob to zdjecie simlocka przez "test point" przy uzyciu narzedzia SEtool - w sumie powiedzialbym ze trochu drogo kasuja za taka usluge.U nas na servisie taka usluga kosztuje 120zl. Popytaj moze po innych serisach - powinienes znalesc gdzies taniej.
  • #3 12796420
    sm233
    Poziom 38  
    Ocena: 435
    Wszystko pięknie po testpoincie ale tylko do odpowiedniej daty produkcji, jeśli podali cenę 250 to znaczy, że jest juz z nowym zabezpieczeniem i setool może co najwyżej zrobić softa. Trzeba go odblokować EMMĄ, jeśli jest potrzeba to dam namiar bezpośredni na ludzi którzy to robią.
  • REKLAMA
  • #4 12796720
    kedzior8501
    Poziom 2  
    Tak, telefon ma na pewno nowe zabezpieczenie, prosiłbym o kontakt do osób, które się tym zajmują, może dało by się to zrobić trochę taniej niż 250 zł.
  • REKLAMA
  • #5 12953363
    jokerbb31
    Poziom 10  
    Ocena: 2
    Witam, a jak sprawdzić czy są nowe zabezpieczenia? mam go już 1,5 roku
  • #6 12953387
    sm233
    Poziom 38  
    Ocena: 435
    Z tyłu na naklejce z imeiem jest data produkcji w formie xxWyy, czyli 2 cyfry z roku produkcji i 2 cyfry tygodnia produkcji. Podaj jakie masz to powiemy Ci jakie zabezpieczenie.
  • #7 12953580
    czarny244
    Poziom 27  
    Ocena: 181
    kedzior8501 jeśli telefon nie jest z nowym zabezpieczeniem np max 11w38 to przez tp jest do zrobienia w korzystnej dla ciebie kwocie.

Dodano po 14 [minuty]:

sorry błąd max do 12w14
  • REKLAMA
  • #8 12956787
    jokerbb31
    Poziom 10  
    Ocena: 2
    podaję zabezpieczenie 12w12
  • #9 12958702
    dxxx

Poziom 24  
    Ocena: 173
    Mi zawsze wydawało się, że wszystkie wyprodukowane od stycznia 2012 roku czyli 12W01 lub dalej 12Wxx będą nie do zrobienia. Ale ceny 120zł masakra, ja biorę mniej niż połowę (za starsze wersje oczywiście).

Natomiast nowsze Sony Ericssony czy Sony tylko kodem, jak liczniki zablokowane to nie znam sposobu.

Pozostaje sprzedać telefon komuś, komu Orange pasuje i szukać czegoś innego (bez simlocka najlepiej).
    Konto firmowe:
    AGSM SERWIS
    Ul. Podgórna 12 boks 27, Elbląg, 82-300 | Tel.: 537XXXXXX (Pokaż) | Strona WWW: http://facebook.com/AGSMserwis
  • #10 13066278
    czarny244
    Poziom 27  
    Ocena: 181
    Odświeżam dxxx statnio mi wpadła do locka neo v z nowym zabezpieczeniem i zablokowanym licznikiem i nic tez nie wymysliłem.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik forum poszukuje pomocy w zdjęciu simlocka z telefonu Sony Ericsson Xperia Neo V, który został zablokowany po pięciu nieudanych próbach wprowadzenia kodu. Koszt usługi w serwisie wynosi 250 zł, co jest dla niego zbyt wysoką kwotą w porównaniu do wartości telefonu. Uczestnicy dyskusji sugerują, że zdjęcie simlocka może być możliwe przez metodę "test point" z użyciem narzędzia SEtool, jednakże nowoczesne zabezpieczenia mogą wymagać odblokowania za pomocą EMMY. Użytkownicy dzielą się informacjami na temat daty produkcji telefonu, co może pomóc w określeniu, czy simlock można zdjąć tańszym sposobem. W przypadku nowszych modeli, sugerują sprzedaż telefonu osobie, która korzysta z sieci Orange.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA