logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wybór monitora z funkcją TV: Samsung T24C370EW czy LG 23MA73D-PZ?

piotrl20 13 Paź 2013 14:33 1434 1
REKLAMA
  • #1 12838919
    piotrl20
    Poziom 10  
    Jaki monitor z funkcja tv lg czy samsung ?. Samsung ma matryce pls??? Lg ips.
    Cena podobna... Lg 30 dni na bad piksele gwarancja. Pls matryca to podobno rozwiniecie matrycy ips patrz samsung.
    Oba modele maja usb ale nie wiadomo czy czytaja filmy w formacie mpeg4 h.264
    czy mozna podlaczyc dysk zewnetrzyny sformatowany w ntfs?
  • REKLAMA
  • #2 13000330
    watcher
    Poziom 2  
    Witam,

Podłączam się pod temat. Interesują mnie monitory jak w temacie. Czy ktoś widział na własne oczy jakiej jakości obraz wyświetla monitor t24c370ew i 23ma73d-pz i mógł je ze sobą porównać? W sumie dla mnie jakość wyświetlania to kluczowy parametr.

Pozostałe parametry to na + dla Samsunga 1" więcej przekątnej matrycy, 1 rok gwarancji więcej. Pytanie jak się ma matryca AD-PLS Samsunga (nowość) do IPS LG (sprawdzona technologia)?

Miałem niedługo LG Flatron M2352D-PZ z tunerem TV (IPS) i był OK pod względem jakości wyświetlania obrazu z komputera i TV jednak się zepsuł i mam możliwość zamienić. W podobnej cenie rozważam jeszcze 24'' LG M2482D-PZ z tunerem TV (matryca MVA).

Mój TV Samsung z 2010 obsługuje dyski NTFS 1TB oraz mpeg4 h.264 (ale tylko poziomu 4.x) więc urządzenia z 2013 też powinny.

Prośba o sugestie.
REKLAMA