logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Colin McRae Rally 2.0 - Błędy po instalacji DirectX 8.1 na Windows 10

Rafal23 17 Mar 2005 21:05 1322 8
REKLAMA
  • #1 1323924
    Rafal23
    Poziom 23  
    Ocena: 27
    Witam pierwszy raz mam taki przypadek.Zainstalowałem na swoim domowym kompie oryginalna gre colin mcrae rally 2.0 .Po instalacji pojawilo sie ze directX jest stary i zainstalowalem 8.1 z płyty z grą.Po restarcie odpalam grę i lipa- jakies błedy.Reset i juz pokazala sie niebieska plansza z napisem System wstrzymany.Po tym juz resety niepomogły.
    Nowy system po calkowitym formacie.Instalacja gry i znów to samo.
    Dodam ze gra w tym samym dniu była instalowana u kumpla i śmiga ok.Licze na wyrozumiałośc i życzliwość.Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 1323979
    jannaszek
    Poziom 39  
    Ocena: 674
    morze trzeba direct 9c?
  • REKLAMA
  • #3 1323989
    Rafal23
    Poziom 23  
    Skoro na płycie jest taki to mysle ze powinno na takim wystartowac.Gra najwyzej powinna sie niuruchamiac a nie rozwaqlac system.Juz szczerze boje sie kombinowac bo okaze sie ze znów trzeba formata robic.
  • #4 1324000
    KRapicki
    Poziom 24  
    Ocena: 16
    Witam.

Czyżby ColinMcRea 2 był z pewnej gazety :> ? Też go miałem. Instalka DirectX 9 pomogło. Do tej wersji musi być też sprzęt w miarę dobry.

Pozdrawiam KRapicki.
  • #5 1324086
    jannaszek
    Poziom 39  
    no niby racja ,ale patrz -krapicki
    no właśnie ,jaki masz sprzęt i sys?
  • REKLAMA
  • #6 1324132
    KRapicki
    Poziom 24  
    Ocena: 16
    Hmm, na starszym sprzęcie i XP - nie pójdzie pod żadnym konfigiem. Proponuję WIN ME. Na nowszym sprzęcie nie powinno być żadnych problemów.

~ jannaszek - Niestety nie instalowałem tego u siebie, tak więc nie pamiętam jaki był sprzęt.

Pozdrawiam KRapicki.
  • REKLAMA
  • #7 1324133
    Rafal23
    Poziom 23  
    Juz sie wypowiadam.Collin był kupiony w Biedronce.Hi hi smieszne ale u kumpla chodzi,a system to Win Millenium.
  • #8 1324200
    jannaszek
    Poziom 39  
    ekrany smiercionośne...
    czegoś mało.pamięci lub procka -win me też system nie pod gierki szwagier to ma i połowę nie idzie uniego z tych co u mnie [pentium 3, 700mhz,abit,2mx geforce
    przez te głupie gry[collin mc.5] musiałem kupić radeona ....
  • #9 1983467
    Rafal23
    Poziom 23  
    Przyczyna byly nie te sterowniki od karty graficznej.Uzylem tych oryginalnych od tej karty i juz wszystko ok.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Problem dotyczy instalacji oryginalnej gry Colin McRae Rally 2.0 na systemie Windows 10, gdzie po instalacji DirectX 8.1 z płyty pojawiają się błędy systemowe, w tym niebieski ekran z komunikatem "System wstrzymany". Próby reinstalacji systemu i gry nie przyniosły poprawy. W dyskusji sugerowano instalację nowszej wersji DirectX 9, która w niektórych przypadkach rozwiązała problem. Wskazano również, że gra może wymagać odpowiednio dobrego sprzętu oraz kompatybilnego systemu operacyjnego, np. Windows Millennium lub Windows XP. Ostatecznie przyczyną problemu okazały się nieodpowiednie sterowniki karty graficznej; zastosowanie oryginalnych sterowników producenta karty rozwiązało błędy i umożliwiło poprawne uruchomienie gry.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA