logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Sony KV-X2561D - Czy pilot RM-839 jest odpowiedni do obsługi menu?

bozio 17 Mar 2005 22:02 1178 2
REKLAMA
  • #1 1324161
    bozio
    Poziom 22  
    Ocena: 21
    Mam problem z wejsciem do menu w w/w tv. Po wcisnieciu przycisku MENU w pilocie wyswietlają sie na ekranie kolorowe prostokąciki (a obok nich funkcje w jezyku niemieckim) jedynie co można zrobic to wcisnąć przycisk OK na pilocie wówczas pokazuje sie lista zaprogramowanych kanałów (jest to pierwsza funkcja po wciścnięciu MENU). Posiadam pilot RM-839 i tu moje pytanie czy jest to odpowiedni pilot do tego TV (pilot nie jest napewno oryginalny). Z góry dziękuje za pomoc.

POZDROWIENIA.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 1324348
    Tomek Włodarczyk
    Serwisant RTV
    Ocena: 331
    Oryginalnie Sony do tego modelu stosowało RM830. Niestety nie wiem jaka jest różnica między tymi NZS, ale skoro nie możesz poruszać się po menu w swoim TV, to można by wyciągnąć wniosek, że nie są kompatybilne w 100%. Chyba najłatwiejszy sposób, żeby to sprawdzić to kupić zamiennik do oryginału.
    Pozdrawiam Tomek.
    Ps.zobacz np. tutaj: http://www.bqs.pl/wyszukiwarka.php . Wyszukiwarka firmy, która zajmuje się zamiennikami znajduje inne produkty dla RM830 i 839. Wnioski zostawiam Tobie.
  • #3 1325179
    bozio
    Poziom 22  
    Ocena: 21
    Wielkie dzięki za pomoc.

POZDRAWIAM.
REKLAMA