logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

TV Philips 21PT4426-01 - Brak dźwięku mimo naprawy zimnych lutów i wymiany AN7522

..::KosteK::.. 30 Lis 2013 14:48 1503 4
REKLAMA
  • #1 13009116
    ..::KosteK::..
    Poziom 14  
    Ocena: 37
    Witam, proszę o pomoc przy usterce TV Philips 21PT4426-01 telewizor nie startował,
    po zdjęciu obudowy zlokalizowałem zimne luty w zasilaczu i przy trafie tv, teraz działa poprawnie, ale brak audio w głośnikach. Przez każde wejście AV w słuchawkach słychać cichutko, pasek od głosu prawo lewo działa poprawnie, pod kątem zimnych lutów sprawdzone, układ AN7522 podstawiony, gdy dotykam od strony druku pod układem brak oznak buczenia w głośnikach. Dodam, że TV nie posiada menu głównego 8-O a raczej powinien je mieć, proszę o jakąś poradę.

Moderowany przez Mirek Z.:

Pisownię postu poprawiłem. https://www.elektroda.pl/rtvforum/faq.php - p.3.1.13.

• REKLAMA
  • #2 13010151
    bogred
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 276
    Lutowałeś, wymieniałeś, dotykałeś... A może by jeszcze coś pomierzyć? Popatrzeć na schemat...
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #4 13061228
    bogred
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 276
    ..::KosteK::.. napisał:
    wymiana pamięci i zaprogramowanie tym wsadem http://wsady.elektroda.pl/download6389.html załatwiło sprawę,

Skoro załatwiło sprawę, to po co
    ..::KosteK::.. napisał:
    dodatkowo wymieniłem układ AN...

Też był uszkodzony, czy tak, na wszelki... :D
    Tak przez ciekawość pytam...
  • #5 13062408
    ..::KosteK::..
    Poziom 14  
    Ocena: 37
    Witam, bo przy zakupie kości zakupiłem dodatkowo układ AN.. a że nie był drogi i oryginalny więc wymieniłem tak dla pewności :D ,dodam że czasem tez wejście od słuchawek szwankuje i objaw podobny ale akurat w tym TV wejście było ok, pozdrawiam.
REKLAMA