logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Amica ACZ 3105 - lokalizacja włącznika oświetlenia i otwieranie panelu sterowania

sl25e 12 Gru 2013 19:27 3987 8
REKLAMA
  • #1 13053660
    sl25e
    Poziom 12  
    Ocena: 68
    W chłodziarce Amica ACZ 3105 przestało działać oświetlenie. Zmieniłem żarówkę ale nadal nie świeci. Sprawdziłem - nie dochodzi do niej napięcie. Szukałem jakiegoś włącznika ale nie widzę. Mam pytani:
    - Gdzie znajduje się właśnie kontakt włączający oświetlenie?
    - Jak otworzyć panel sterowania ( miejsce podważenia wkrętaka ) aby nic nie uszkodzić. Dziękuję za pomoc.
  • REKLAMA
  • #2 13060423
    tom71
    Poziom 20  
    Ocena: 90
    Witam! Wyłącznik oświetlenia , jest widoczny po otwarciu drzwiczek chłodziarki, u góry pod panelem sterowania. Widać go rownież przy zamkniętych drzwiach w szczelinie między panelem , a drzwiczkami. Miejsca podważenia widoczne sa w dolnej części panela w trzech punktach. Dodam również , że wyłącznik jest na zatrzaskach i wymienisz go bez wyjmowania panela. Jeżeli odbija dobrze ,to wyjmij i przemyj kontakt sprayem, bo prawdopodobnie wilgoć zrobiła swoje. Mam taki sam model i tez miałem taki problem. Powodzenia.

Moderowany przez skryn:

Jeżeli nie mamy pojęcia, to nie piszemy! W tej lodówce jest kontaktron do załączenia oświetlenia, a nie zwykły włącznik. Następnym razem poleci ostrzeżenie za wprowadzanie w błąd użytkowników.

• REKLAMA
  • #3 13062315
    sl25e
    Poziom 12  
    Nie widzę żadnego wyłącznika. Proszę o wiadomość co to jest kontaktron, gdzie się znajduje i jak działa. Jak się do niego dostać i sprawdzić oświetlenie.
  • REKLAMA
  • #5 13062368
    sl25e
    Poziom 12  
    Do poprzedniego pytania - już wiem co to kontaktron. Pytanie - gdzie się znajduje w tym modelu i jak się do niego dostać? Podejrzewam, że w panelu sterowania ale jak go wyjąć? Podważałem wkrętakiem ale już na granicy wyłamania i dałem spokój.
  • #6 13062732
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #7 13063003
    tom71
    Poziom 20  
    Ocena: 90
    Przepraszam w szczególności autora za wprowadzenie w błąd, oraz wszystkich forumowiczów. Sprawdziłem dokładnie i rzeczywiście w tym modelu jest kontaktron, ale można było napisać - niezorientowany , a nie że nie mam pojęcia. Trochę powściagliwości w określeniach, bo nikt nie jest idealny, nawet w dziedzinie w której uważa ,że jest najlepszy. Ja w zawodzie pracuję lat ponad dwadzieścia, a bez szkoleń, kursów mógłbym teraz odwiedzać Urząd Pracy. Przepraszam jeszcze raz i autora i moderatora.
  • REKLAMA
  • #8 13064021
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #9 13064683
    sl25e
    Poziom 12  
    Dzięki - skryn -. Byłbym wdzięczny gdybyś mi podpowiedział jeszcze, w których miejscach podważyć panel aby go wyciągnąć.

Podsumowanie tematu

✨ W dyskusji poruszono problem braku oświetlenia w chłodziarce Amica ACZ 3105, mimo wymiany żarówki. Użytkownik poszukiwał lokalizacji włącznika oświetlenia oraz instrukcji otwarcia panelu sterowania. Odpowiedzi wskazują, że wyłącznik znajduje się u góry pod panelem sterowania, a dostęp do niego można uzyskać poprzez podważenie dolnej części panelu w trzech punktach. Wspomniano również o kontaktronie, który jest częścią odpowiedzialną za włączanie oświetlenia, jednak jego lokalizacja i sposób dostępu do niego nie są jednoznacznie określone. Użytkownicy dzielili się doświadczeniami oraz wskazówkami dotyczącymi naprawy.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA