logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Iphone 3GS - jak usunąć simlock po powrocie i aktywować przez iTunes?

puma92 14 Gru 2013 10:21 1953 12
REKLAMA
  • #1 13058802
    puma92
    Poziom 8  
    Ocena: 1
    Witam , mam iphona 3GS wszystko chodziło ok pewnego razu sie wyłaczył gdy włączam tel normalnie sie uruchamia widac tło na tel i pisze Wymagana aktywowacja jesli odblokuje pokazuje ikonke zeby podłaczyc to iTunes jak podłacze nie wyszukuje jak sobie z tym poradzić ?
  • REKLAMA
  • #2 13062689
    operus
    Poziom 11  
    Witam,
    czy telefon miał sim-locka i zostało on zdjęty poprzez jailbreaka?
  • #3 13063645
    puma92
    Poziom 8  
    nie wiem kupiłem go na allegro i chodziła w nim kartka tylko z orange pomożesz?
  • REKLAMA
  • #4 13063799
    operus
    Poziom 11  
    Zrob tak jak napisałem a na pewno zadziała
    Co będzie potrzebne
    najnowszy Redsn0w
    IOS 6.0
    Kabel USB
    A więc tak zaktualizuj telefon do wersji 6.1.3 iTunesem
    Następnie jak już zaktualizujesz telefon włącz Redsn0wa jako administartor kliknij w Extras następnie Select IPSW i wybierz tam ściągniętego IOS-a 6.0
    Następnie dajesz Back i wybierasz Jailbreak zaznaczasz tylko Install Cydia gdy to zrobisz włączy się telefon. Wyłącz go i znów uruchom Redsn0wa jako administrator wejdz do Extras następnie Select IPSW znowu wybierz IOS-a 6.0 później znowu Back następnie znowu Jailbreak następnie odznacz Install Cydia i zaznacz Install IPad Baseband i daj Next.
    Telefon znowu uruchomi się ponownie wyłącz go znowu, włącz Redsn0wa jako administrator wejdz w Extras następnie Select IPSW wybierz znowu IOS-a 6.0. Następnie Back znowu Jailbreak odznacz Install IPad baseband i zaznacz Downgrade from IPad Baseband i daj dalej. Później znów włączy się telefon wyłącz go i znowu włącz Redsn0wa jako administartor kliknij Extras następnie Select IPSW wybieramy IOS-a 6.0 i następnie klikamy w Just Boot. Gdy nasz Iphone się uruchomi wchodzimy w aplikacje Cydia i sciągami ultrasn0w po tej operacji wkładamy kartę sim i cieszymy się Iphonem bez sim-locka
    Mam nadzieje że pomogłem.
    Pozdrawiam
  • #5 13064336
    psilos1
    Poziom 32  
    Ocena: 874
    puma92 napisał:
    Witam , mam iphona 3GS wszystko chodziło ok pewnego razu sie wyłaczył gdy włączam tel normalnie sie uruchamia widac tło na tel i pisze Wymagana aktywowacja jesli odblokuje pokazuje ikonke zeby podłaczyc to iTunes jak podłacze nie wyszukuje jak sobie z tym poradzić ?

Podaj IMEI -sprawdzimy status locka
  • REKLAMA
  • #6 13064580
    puma92
    Poziom 8  
    sory panowie ale jestem zielony

"A więc tak zaktualizuj telefon do wersji 6.1.3 iTunesem "

jak to zorbić jak nie łaczy mi sie z iTunes

i gdzie znajde IMIE na tylnej obudowie nie ma
  • #7 13064710
    operus
    Poziom 11  
    Włącz iTunes naciśnij i przytrzymaj przycisk Power przez 5sek. następnie po 5sek trzymając nadal przycisk power naciśnij rzycisk Home trzymaj oba przyciski 10sek. następnie po 10 sek puść przycisk power trzymając Home i powinien iTunes go uruchomić
  • REKLAMA
  • #8 13064814
    puma92
    Poziom 8  
    wywaliło mi ze iphone działa w trybie awaryjnym zeby go uzyć z itunes nalezy go odtworzyć

Dodano po 1 [godziny] 28 [minuty]:

ok zrobiłem wszystko tak jak opisąłes i gdy chce wejsc w cydie to ładuje sie i rozłącza sie po chwili tele sie resetuje
  • #9 13065770
    operus
    Poziom 11  
    Zrób jeszcze raz Just Boot
  • #10 13065822
    puma92
    Poziom 8  
    a gdzie znajdę to w cydi i trzeba połaczyć sie z wfi ?

Dodano po 1 [godziny] 13 [minuty]:

a wiec tak wszystko zrobiłe poza tym gdy chce wejsc do cydi to musze miec połaczeni wfi ale nie moge właczyc jest zamrożone i tel sie resetuje pomozecie zrobiłem coś zle ?
  • #11 13067074
    puma92
    Poziom 8  
    ok wgrałem od nowwa tel sie nie resetuje ale nie iwem jak pobrac to z cydi wfi mi sie nie chce właczyć
  • #12 13067420
    operus
    Poziom 11  
    wejdź w ustawienia wi-fi wybierz swoja siec moze źle hasło podajesz

Dodano po 2 [minuty]:

i jak uruchomisz Cydie powinieneś mieć tam wyszukiwanie i w wyszukiwarce wpisz ultrasn0w, ale pamiętaj że jak uruchomisz Cydie musisz troszkę poczekać aby Cydia pobrała potrzebne paczki.
  • #13 13067928
    puma92
    Poziom 8  
    tylko ze jak wchodze w ustawienia wfi i tam nic nie wyszukuje i nie da sie przesunąć zeby włączyć

Dodano po 1 [godziny] 5 [minuty]:

Wydaje mi sie ze to jest wina tego ze sie restartuje przy instalacji cydi gdy wybieram kraj to po chwili sie restartuje i tak cały czas

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik ma problem z aktywacją iPhone'a 3GS, który wymaga aktywacji przez iTunes po wyłączeniu. W odpowiedziach zasugerowano, aby sprawdzić, czy telefon miał sim-locka oraz jak go usunąć za pomocą jailbreaka. Użytkownik został poinstruowany, jak zaktualizować iPhone'a do iOS 6.1.3 i użyć narzędzia Redsn0w do przeprowadzenia jailbreaka oraz instalacji Cydii. Pojawiły się trudności z połączeniem z iTunes oraz z uruchomieniem Cydii, co prowadziło do restartów telefonu. Użytkownik miał również problemy z połączeniem Wi-Fi, co uniemożliwiało pobranie potrzebnych pakietów z Cydii.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA