Nie wiem jakim cudem wyłączyła się funkcja ekranu dotykowego. Nie potrafię go włączyć a w sieci nie ma żadnej instrukcji obsługi. Czy ktoś może mi pomóc odzyskać "klikanie na ekranie"?
jasne... - zważywszy na to, że system (win 8.1) uruchamia się 8,4 sekundy (do pełnego uruchomienia), to przytrzymanie startu przez 10 sekund czemu ma służyć???
- Niestety to nie zadziałało. Brak obsługi ekranu dotykowego - wszystko inne działa!
Ps. Komputer mam od 4 dni i nie potrafię jeszcze wszystkiego ogarnąć, bo nie ma dostępnej żadnej szczegółowej instrukcji w j. polskim.
kurcze... sprzęt na prawdę świetny, dostępny od jakiegoś czasu w pl a brak jakichkolwiek opisów funkcji, do wszystkiego trzeba dochodzić intuicyjnie. Ogólnie jak działa jako komputer, to wszystko chodzi bez zarzutów, ale czasem przydaje się funkcja tabletu - po odwróceniu go do funkcji tabletu klawiatura automatycznie się wyłącza (i to normalne, bo jest pod spodem) a ekran dotykowy nie działa a na początku śmigał! (musiałem coś przypadkowo przestawić, ale nie wiem co i gdzie) Może jakieś ustawienia zaawansowane ekranu? Nic nie znalazłem w standardowych ustawieniach!
Może ktoś ma podobny sprzęt i pomoże?
Przycisk PoweON jest do włączania i wyłączania. Przytrzymaj go 10 sekund, bazuje na zagranicznych forach gdzie dla Paru użytkowników Yogi z tym samym problemem to zadziałało. Inna opcja to oddanie Yogi do "świetnego" serwisu Lenovo.
Czy problem został rozwiązany ? Od dzisiaj mam to samo !!!
Stało się to po aktualizacji sterowników karty wi fi ! Ekran dotykowy przestał działać !
Proszę o pomoc
ja mam odwrotnie, czasem piszę coś na lapku i nagle włącza się wkran dotykowy - tak jakby ktoś po nim bez ładu i skladu jeździł paluchami. Uruchamiają mi się od tego różne fukcje albo np wysyła wiadomość. Ktoś wie jak temu zapobiedz? ja bym chętnie to gó...o wyłaczył
miałem dziś właśnie taki problem z ekranem dotykowym i przeszło, jak na razie, po przytrzymaniu przycisku poweron przez ok 10 s. trzymałem przy wy- jak i włączaniu