logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

HP Pavillion DV7 problem z Assassins' Creed IV lub raczej z kartą Radeon HD6520G

remlus 25 Gru 2013 18:31 1230 3
REKLAMA
  • #1 13097811
    remlus
    Poziom 12  
    Ocena: 20
    Na takim własnie laptopie - HP Pavillion DV7, córcia chciała pograć w prezent od mnie - "Assassin's Creed IV Black Flag" Niestety tnie grę nawet na najniższych ustawieniach tak, że gra jest praktycznie niemożliwa. 8 GB RAM, karta ATI Radeon HD 6520G i HD 7670M z 1GB. Wiem, że karty mobilne z tą grą mogą nie działać właściwie (wyczytałem to w sieci, niestety dopiero po zakupie) ale aż tak? Wszystkie ustawienia karty są na "high performance" Tryb crossfire włączony. W grze wszystko co można jest "low" lub "off". Sterowniki kart są oryginalne tj z 2011 roku ale jest problem ze znalezieniem nowszych do tej karty. Producent laptopa HP ma tylko te stare, w ATI nie potrafię znaleźć. Może ktoś z was spotkał się z podobnym problemem?
  • REKLAMA
  • #2 13097944
    ValValiantThor
    Poziom 33  
    Ocena: 150
    Na najnizszych wymaganiach ta karta + i5 da jakies max 15fps. Może z i7 było by 20. Nie wiem jaki masz proc, ale ta gra nie bedzie płynnie chodzic na tym laptopie.
  • REKLAMA
  • #3 13098135
    yasiu_kam
    Poziom 14  
    Ocena: 23
    Kolega pisze, że ma też 7670M a na tym już powinno być znacznie lepiej, spróbuj w opcjach przełączania grafiki ustawić aplikację Assassina na wysoką wydajność, wtedy gra powinna się załączyć z 7670M. Ściągnij najnowsze sterowniki ze strony AMD, jeśli Catalyst Mobility Tool stwierdzi, że masz nieodpowiedni sprzęt napisz do mnie na pw podeślę Ci wersję 13.12, która działa na moim Acerze 7750G.
  • #4 13098496
    remlus
    Poziom 12  
    Ocena: 20
    ValValiantThor napisał:
    Na najnizszych wymaganiach ta karta + i5 da jakies max 15fps. Może z i7 było by 20. Nie wiem jaki masz proc, ale ta gra nie bedzie płynnie chodzic na tym laptopie.
    W takim razie to jakiś żart z tymi, podanymi przez producenta wymaganiami sprzętowymi.

Dodano po 34 [sekundy]:

yasiu_kam napisał:
    Kolega pisze, że ma też 7670M a na tym już powinno być znacznie lepiej, spróbuj w opcjach przełączania grafiki ustawić aplikację Assassina na wysoką wydajność, wtedy gra powinna się załączyć z 7670M. Ściągnij najnowsze sterowniki ze strony AMD, jeśli Catalyst Mobility Tool stwierdzi, że masz nieodpowiedni sprzęt napisz do mnie na pw podeślę Ci wersję 13.12, która działa na moim Acerze 7750G.
    Ok, spróbuję.

No niestety, po wyłączeniu tej 6520G przełącza się wszystko na grafikę zintegrowaną (tak myślę). W menedżerze urządzeń pisze przy 7670M, że działa ale efektów tego nie widać. Rozdzielczość bardzo niska i długo trwa przełączanie między aplikacjami.
REKLAMA