logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jaki program do zgrywania muzyki przez wejście jack (niebieski)?

erwinm 26 Mar 2005 15:02 1110 4
REKLAMA
  • #1 1350539
    erwinm
    Poziom 13  
    Ocena: 19
    Witam.
    Chcę zgrywac muzykę do kompa z innych żródeł przez wejscie (mały jack-niebieski).
    Jak to zrobić?
    Podobno potrzebny jets jakis program. Czy moze mi ktoś pomóc?
    Nie wiem jak mam się zabrać do tego
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 1350595
    zeberko
    Poziom 32  
    Ocena: 43
    Ja zgrywałem za pomocą Audacity, dalej z poziomu tego programu konwertowałem do mp3 ale dodatkowo trzeba zainstalować filtr LAME by móc robić mp3.
    Program ten znalazłem na jakiejś płytce CD dodanej do (Entera, Eksperta, Chipa czy coś takiego)
    Próbowałem najwpierw zassać z netu ale na cztery pliki jakie ściągnołem to dwa są trialami, a pozostałę dwa były z syfem (wirus i szpiegi).
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #3 1350619
    MarQs11
    Poziom 19  
    Ocena: 15
    Ja uzywam programu Misic Match JukeBox. Pozwala na zrgywanie z roznych zrodel (Line In, MIC) do roznych formatow (MP3, Wav itp.) z rozna jakoscia :). Polecam. Jest wersja sherware w necie.
  • REKLAMA
  • #5 1350714
    sax26
    Poziom 12  
    Ocena: 1
    ja robię to za pomocą soundforge. możliwe różne pliki wyjściowe. program intuicyjny, ale zarazem ma całkiem spore możliwości. ogólnie tych programów jest sporo. w większości wypadków każdy program do edycji dźwięku ma możliwość zapisu z zewnętrznego źródła. no ale możesz to też zrobić za pomocą super prostych "systemowych" programów, jak np. rejestrator dźwięku w win98. z tego co mi się kojarzy, można to zrobić też w edytorze dźwięku z paczki nero, itd.
    życzę miłych doświadczeń z dźwiękiem.
    pozdro
REKLAMA