logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak skutecznie skleić elementy z tworzywa POM (Polioksymetylen)?

-Bolo- 29 Gru 2013 20:39 11202 4
REKLAMA
  • #1 13113546
    -Bolo-
    Poziom 10  
    Ocena: 42
    Witam,
    nigdzie nie mogę znaleźć odpowiedzi na mój problem, otóż potrzebuję skleić niewielki element z tworzywa POM czyli Polioksymetylen. Zna ktoś sposób na sklejenie tego trudnego tworzywa?
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 13114102
    -Bolo-
    Poziom 10  
    Przegladalem tez te strony , wysłałem pare maili z zapytaniem. Najwiekszym minusem jest cena , potrzebuje skleic powierzchnie 1 cm tylko.
  • REKLAMA
  • #4 13114707
    kw48
    Poziom 25  
    Ocena: 99
    Wpisz na allegro "klej do pp". Najtańszy w żelu kosztuje niecałe 20 zł z przesyłką (4g kleju + 4 g płynu uaktywniającego, primera). Jest to klej firmy Technicoll. Wg opisu klei PP, PE, silikon, teflon, więc jeśli to prawda, to również POM. Kupiłem go niedawno, ale jeszcze nie wypróbowałem. Jutro wieczorem mogę go otworzyć i skleić na próbę parę tworzyw, to napiszę jak mocno trzyma. Nie wiem tylko, czy znajdę coś z POM. Czy z niego robi się te białe kółka zębate w różnym sprzęcie?
  • #5 13158607
    -Bolo-
    Poziom 10  
    Niestety kleje z allegro nie nadają się do klejenia POM . Po konsultacjach z paroma firmami specjalizującymi się w sklejaniu tworzyw trudno sklejanych, jedynie firma Drei Bond Polska z Krakowa zaproponowała mi bym wysłał im uszkodzony element oni go skleją u siebie. Zapewniono mnie, że koszt byłby niewielki. Kupiłem jednak nowy ten element i nie skorzystałem z tej oferty, ale może te informacje się komuś przydadzą.
    Temat można uznać za zamknięty, dziękuję.
REKLAMA