logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak usunąć sweet-page.com z przeglądarek Mozilla i Chrome na Windows XP?

zielona33 13 Sty 2014 22:38 11514 8
REKLAMA
  • #1 13174618
    zielona33
    Poziom 9  
    Ocena: 3
    Witam!
    Mam pytanie -prośbę o pomoc. Czy ktoś orientuje się w jaki sposób odinstalować z przeglądarek (Mozilla, Chrome) sweet-page.com. Pojawia mi się to przy włączaniu przeglądarki, przy otwieraniu nowego okna i jest to mocno irytujące...Mimo zmiany strony domowej na google.pl, ta sweet-strona nadal się pojawia :/
    Będę wdzięczna za pomoc w tym temacie. Nie wiem, czy ma jakiekolwiek znaczenie fakt, że mam Windowsa xp.
    Załączniki:
    • Jak usunąć sweet-page.com z przeglądarek Mozilla i Chrome na Windows XP? 1.jpg (74.16 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 13174772
    zielona33
    Poziom 9  
    Niemożliwe - pomogło :))) Wielkie DZIĘKI!
  • REKLAMA
  • #4 13174826
    Kolobos
    Spec od komputerów
    Ocena: 10447
    Samo użycie AdwCleaner to nie wszystko. Daj oba logi z OTL.
  • #5 13174857
    zielona33
    Poziom 9  
    Ok - przyznaję - tylko usunęłam w tym fajnym programie i to wystarczyło - tzn. już nie pojawia mi się w przeglądarkach ta strona sweet. A z logami nie mam pojęcia o co chodzi, wyjaśnienia Wikipedii raczej nie pomagają w ogarnięciu tego..(mój nick wiele mówi o znajomości tematu ;) Jeśli można- proszę o wytłumaczenie ,,jak kozie na granicy".
  • REKLAMA
  • #6 13174892
    Kolobos
    Spec od komputerów
    Ocena: 10447
    Tutaj nie ma czego tłumaczyć, wszystko podał mackos_2:
    > Zamieść w załaczniku ...OTL.txt i Extras.txt) z OTL ( http://www.bleepingcomputer.com/download/otl/ ) Dodatkowo zaznacz: infekcja LOP i Purity oraz wszyscy użytkownicy.

Po przeskanowaniu OTL utworzy pliki.
  • #7 13175042
    zielona33
    Poziom 9  
    Przeskanowałam w programie OTL komputer- za pierwszym razem nie zaznaczyłam ,,wszystkich użytkowników" i ,,infekcji LOP i Purity". Pojawiły się wspomniane pliki txt: extras i otl. Zrobiłam skan jeszcze raz, tym razem zaznaczając ,,wszystkich użytkowników" i ,,infekcję LOP i Purity", ale wtedy pojawił się tylko plik otl.txt.
    Przesyłam w załączniku plik extras, który pojawił się za pierwszym skanowaniem i plik otl, który pojawił się przy drugim skanowaniu.
    Szczerze, to nie mam bladego pojęcia o co chodzi... Przecież już po użyciu programu -robaczka ,,ADWCleanera" problem został rozwiązany -zniknęła mi ta strona sweet i o to właściwie mi chodziło. Czy ta strona ma jakiś związek z wirusami?
    Dzięki!
    Załączniki:
    • OTL.Txt (74.03 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Extras.Txt (39.56 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #8 13175327
    Acorus 20
    Poziom 43  
    Ocena: 1063
    Uruchom OTL i w okno (Własne opcje skanowania/Script) wklej:

Cytat:
    :OTL
    [2014-01-13 22:43:38 | 000,000,000 | ---D | C] -- C:\AdwCleaner
    [2014-01-13 00:32:05 | 000,000,000 | ---D | C] -- C:\Program Files\Enigma Software Group
    [2014-01-13 00:31:23 | 000,000,000 | ---D | C] -- C:\Program Files\Common Files\Wise Installation Wizard

:Reg
    [-HKEY_CURRENT_USER\software\microsoft\windows\currentversion\explorer\mountpoints2]

:Commands
    [emptytemp]

Kliknij Wykonaj skrypt.
    W OTL użyj opcji Sprzątanie.
  • #9 13180485
    zielona33
    Poziom 9  
    Zrobiłam zgodnie z instrukcją. Dzięki za pomoc!

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik poszukiwał pomocy w usunięciu sweet-page.com z przeglądarek Mozilla Firefox i Google Chrome na systemie Windows XP. Otrzymał zalecenia dotyczące użycia narzędzi AdwCleaner oraz OTL do skanowania i usuwania złośliwego oprogramowania. Po zastosowaniu AdwCleaner problem został rozwiązany, a strona przestała się pojawiać. Użytkownik zrealizował również skanowanie OTL, jednak nie był pewny, czy strona miała związek z wirusami. Ostatecznie, po wykonaniu wszystkich kroków, użytkownik potwierdził, że problem został rozwiązany.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA