logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Centralka DT GAS wymiana - DT GAS gt04s potrzebne foto wtyczki

michalvera 16 Sty 2014 16:11 8592 1
REKLAMA
  • #1 13183595
    michalvera
    Poziom 10  
    Ocena: 4
    Witam szanownych Elektrodowiczów.
    Auto Megane scenic 1.6 16v zagazowane osprzętem DT GAS GT04S Basic.
    Nawaliła centralka po prostu przestała świecić,zasilanie dochodzi prawidłowo, sterowanie mikroswiczem działa.4 przewody ,wg opisu:
    czarny - (GND)
    biało-czarny - (SWITCH IN)
    czerwono-biały - (+5v OUT)
    zielono-czarny - (SWITCH OUT)

Po pomiarach wszystko się zgadza.Oryginalna centralka to ta z białym tłem kwadratowa Centralka DT GAS wymiana - DT GAS gt04s potrzebne foto wtyczki ,chcę ją zamienić na tą prostokątną Centralka DT GAS wymiana - DT GAS gt04s potrzebne foto wtyczki.Mam zapytanie jak podpiąć do niej przewody bo nie posiadam oryginalnej kostki.Może ma ktoś taki model i pstryknie chociażby zdjęcie wtyczki.Załączam schemat instalacji zgodny z moją w aucie: Centralka DT GAS wymiana - DT GAS gt04s potrzebne foto wtyczki
    Z góry dziękuję i pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #2 13185403
    michalvera
    Poziom 10  
    Ocena: 4
    Jak to mówią : "lekarzu lecz się sam..."
    Postanowiłem rozebrać obie centralki i wyśledziłem piny zasilające ze wskazaniem polaryzacji poprzez wlutowane kondensatorki.W obu centralkach przyciśnięcie switcha powoduje powrót nitki GND do pinu oznaczonego jako SWITCH IN. Tak więc miernik w dłoń no i poszło.
    Gdy bym wiedział że tak sobie z tym poradzę to bym tego miejsca nie zaśmiecał,ale
    może się to komuś przyda tym bardziej że te centralki w wersji micro są dość wrażliwe na przepięcia w instalacji... Załączam foto z rozpiską.

Centralka DT GAS wymiana - DT GAS gt04s potrzebne foto wtyczki
REKLAMA