Witam,
założyłem ten post po to, aby nie wkopać się w niepotrzebne koszty związane z zakupem dysku. Jestem już niemal pewien, że mam uszkodzony dysk w tunerze, jest on oczywiście moją własnością, więc wszelkie rady z serii "do serwisu" proszę sobie podarować.
Objawy są proste: długa reakcja na pilota, zawieszanie się, nagrywanie w niepełnym wymiarze zaplanowanego czasu. Problem mija, gdy wykasuje się część nagrań i trafi na obszar dysku, gdzie nie ma uszkodzonych sektorów. Mam zamiar wstawić dysk WD2500BUCT dedykowany do pracy 24/7. Z uwagi na to, że tuner ma zwyczaj go od razu hasłować (ATA MASTER PASSWORD), nie chcę ryzykować późniejszej zabawy z łamaniem hasła i grzebaniem się w sektorach producenta.
Moje pytanie brzmi: Czy ktokolwiek wymieniał wewnętrzny dysk w tym tunerze? Jeśli tak to proszę odpisać z jakim skutkiem.
Pozdrawiam
założyłem ten post po to, aby nie wkopać się w niepotrzebne koszty związane z zakupem dysku. Jestem już niemal pewien, że mam uszkodzony dysk w tunerze, jest on oczywiście moją własnością, więc wszelkie rady z serii "do serwisu" proszę sobie podarować.
Moje pytanie brzmi: Czy ktokolwiek wymieniał wewnętrzny dysk w tym tunerze? Jeśli tak to proszę odpisać z jakim skutkiem.
Pozdrawiam
Konto firmowe: