logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nokia 2730 classic - "Pamiec na wiadomości niegotowa".

Ewa 20 Sty 2014 09:42 1929 3
REKLAMA
  • #1 13197738
    Ewa
    Poziom 10  
    Ocena: 3
    Witam,
    przy kasowaniu sms-ów pojawił się problem.
    Kasowałam ręcznie (jest ich wysłanych i otrzymanych ok 6,4 Mb) przy pozostałej wolnej pamięci w telefonie 4,8 MB)
    Po skasowaniu np 15 sms-ów telefon zawieszał się ( z informacją że wiadomość usunięta). Wtedy jedynym wyjściem było wyjecie baterii, włożenie z powrotem i włączenie.
    W pewnym momencie jednak telefon w zakresie wiadomości odmówił współpracy. Obojętnie czy chce utworzyć nowa wiadomość, czy otworzyć wysłane czy otrzymane pojawia się komunikat "Pamięć na wiadomości niegotowa".

Jeżeli to możliwe nie chciałabym stracić sms-ów a zależałoby mi aby je odzyskać. Niestety nie mam od paru miesięcy zrobionych kopii wiadomości.
    Jak patrzyłam na listę gdzie ile MB jest to podane jest ze w sumie wiadomości zajmują 6,4 Mb (czyli jakby były nadal w pamięci, która jak na złość nie chce się otworzyć).

Pozostałe funkcje działają.

Co zrobić?

na marginesie: korzystam z tego telefonu jak z modemu wiec.... może to jakaś podpowiedz będzie która umożliwi rozwiązanie problemu bez tracenia wiadomości smsowych
  • REKLAMA
  • #2 13197751
    tino2003
    Admin grupy GSM
    Ocena: 2092
    Pewnie bez nowego softu się nie obejdzie.
  • REKLAMA
  • #3 13197835
    Ewa
    Poziom 10  
    Ocena: 3
    1/ A może uda się bez nowego softu?

2/ A jeżeli już trzeba nowy soft to czy jestem wstanie sama to zrobić? W najbliższych dniach nie miałabym dostępu do specjalistycznego punktu. Nie jestem informatykiem ani elektronikiem.

3/ Jak nowy soft to rozumiem że tracę wiadomości?

4/ Może jest mniej drastyczny sposób. W innym aparacie miałam inny problem. Powiedziano że musi być nowy soft a okazało się że wystarczyło od nowa poustawiać ustawienia.
  • #4 13197843
    tino2003
    Admin grupy GSM
    Ocena: 2092
    Jeżeli nie możesz wejść w katalog z wiadomościami to nie ma innych magicznych sztuczek jak nowy soft.
    Czy możesz wgrać sama?
    Poczytaj elektrodę i znajdziesz odpowiedź na swoje pytanie.
REKLAMA