logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Oszustwo z numerem 888433969 na Heyah - fałszywe oferty darmowych usług

A_r_K 30 Mar 2005 21:23 2093 23
REKLAMA
  • #1 1362440
    A_r_K
    Poziom 29  
    Ocena: 24
    Witam

Czy soitkał się ktoś z takim numerem "888433969"??

Jak takno to juz ostrzegam że ten koleś ogłasza się na kanale informacyjnym ery że może umożliwić darmowie wysyłanie esów przez rok za jedyne dwadzieścia złoty,a za 30 złoty oferuje darmowe połączenia przez rok do każedej sieci.A jak się go spytalem o termin ważności konta to powiedział że za kolejne 20 złoty może przedłurzuć go na cały rok.
    No i my złożyliśkmy się z kolegą na darmowe połączenia no i jak wysłaliśmy mu kod z karty to musieliśmy poczekac jakieś 4 godziny no i wkońcu sami do niego napisaliśmy a on na to "że kupon jest zurzty i że jesteśmy oszustami ale o ile wiem to moż na sprawdzić kiedy bylo zasilone konto tą kartą.A może ma ktos jakiś pomysł jak się pozbyc takiego oszusta?? kit juz z naszymi pieniędzmi ale on jest wałek za przeproszeniem no i niepowinien zarabiac w taki sposub.

Pozdro.
  • REKLAMA
  • #2 1362765
    piterFX
    Poziom 27  
    Ocena: 23
    widze ze znalazl sie ktos naiwny heheh brawo pogratulowac a co teraz chcesz zrobic nawet na pilocje nie ma co zglaszac za 20zl naiwniaki hehe
  • #3 1362785
    sqnhead
    Poziom 21  
    Ocena: 39
    Taki urok Firmy Krzak
  • #4 1362820
    slawko_k
    Poziom 35  
    Ocena: 239
    moje gratulacje.

nie pamietam czy to ten sam nr ale do mnie tez przychodzly o tresci: "darmowe weekendy w heyah, wyslij kod zdrapki na nr .......... . wiecej na www. heyah.pl"

wyslalem list do heyah ze ktos probuje wyludzic ale oni to chyba w d... maja. wazne ze sie zdrapki sprzedaja.

pozdrofka
  • #5 1362837
    Strunawrx
    Poziom 18  
    Brawo Brawo było zapytać jescze czy na 150 mu nie doładować bo 20 to troche mało ale jak się trafi na tachich ludzi jak ty A_r_K z kolegą oczywiście bez obrazy, chyba macie zadużo pieniążków na wyjeb... . A tak gdybyście się chcieli jeszcze założyć to 500433916 to mój nr i tak za 100 poprosze
  • #6 1362879
    axel234
    Poziom 17  
    Ocena: 6
    nie należy ufać takim ludziom, bo w 99% to co oferują to lipa, no ale nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem...
  • REKLAMA
  • #7 1362908
    piterFX
    Poziom 27  
    Strunawrx nie no dobre heheheh mi mozesz za 50zl niech strace
    ale teraz na powaznie ile ty masz lat ze w takie zeczy wiezysz ark no przeciez trzeba bylo tylko troche pomyslec szczyt glupoty wiekszego jak narazie nie widzialem
  • #8 1363009
    mietas007
    Poziom 12  
    nauczka na przyszlosc:D ;)
  • REKLAMA
  • #9 1363460
    A_r_K
    Poziom 29  
    Ocena: 24
    jacy wy wszyscy mądrzy a jak on daje nawed okres prubny no i to działało esy za frri szły jak to wytłumaczyć ??

Pieniądze są w tej chwili nieważne po 10zł straciliśmy wielkie mi pieniądze ale nie on nierobi innych w h**a tym okresem prubnym i zawsze podobno okres prubny jest od 14 bo z kilku numerów pisaliśmy no i zawsze od 14.A w święta pisał że jak wruci do pracy w środe to odpali więc wychodzi na to że on pracuje w heyea i to mi się właśnie niepodoba w tym.
  • #10 1363664
    Komar_wladek
    Poziom 19  
    Ocena: 8
    No tak, Ciekawe po co mu zdrapka Heyah, skoro ma wszystko za darmo a ważność konta przedłuża sobie jak chce??????
  • #11 1363673
    piterFX
    Poziom 27  
    to ja ci dam okres prubny wyslij mi kod o wartosci 50zl a bendziesz wysyłam smsy ze freee przez 4lata jak dolozysz jeszce 30zl to przedluze ci konto o 3lata co ty na to ja tez pracuje w heyah
  • #12 1366235
    puchbeary_1
    Poziom 20  
    Ocena: 3
    piterFX napisał:
    to ja ci dam okres prubny wyslij mi kod o wartosci 50zl a bendziesz wysyłam smsy ze freee przez 4lata jak dolozysz jeszce 30zl to przedluze ci konto o 3lata co ty na to ja tez pracuje w heyah

wiecie co panowie. chyba troche żescie sie pogubili. kolega założył post w którym próbuje was przed czymś ostrzec a wy sobie jaja z niego robicie. byc może i wykazali sie naiwnościa ale kolego ty zawsze taki madry i przewidujący jesteś?? nigdy w życiu dupy nie dałeś?? a moze tak ktos by dziekuje powiedział. i jeszcze jedno spryciaże wam powiem - jestem ciekaw czyu którys z was sie zastanowil że robicie dokładnie to samo co koledzy zrobili kupując na allegro czy w innych portalach-a jaka ktos z was ma gwarancje że was nie wykołują??ciekaw jestem czy też bedziecie skorzy do żartów kiedy zamiast obiecanego przedmiotu wylicytowanego za prawdziwe pieniądze dostaniecie prawdziwa cegłę. podobnie jest tutaj. osobiście tez miałem sytuacje że dzięki znajomemu pracownikowi idei doładowywałem konta popa za pół ceny punktami profit innych uzytkowników którzy nawet nie mieli pojecia o tym że są w proficie zarejestrowani. i co wy na to mądre glowy??
  • #13 1366251
    wzagra
    Poziom 33  
    Ocena: 278
    gościu wskazał metodę jak "darmowie wysyłanie esów przez rok za jedyne dwadzieścia złoty,a za 30 złoty oferuje darmowe połączenia przez rok do każedej sieci" - nie załapaliście idei (tfu -ery) pomysłu - tych kilku ludzi, którzy mu doładowali zapewniło mu to co obiecywał - wprawdzie tylko sobie, ale czy to nie prawda?
    to tak jak z audiotele - ludzie dzwonią i nabijają kasę innym oraz fundują nagrody wygrywającym...
  • #14 1366484
    kamor2
    Poziom 12  
    Ja tu sie w pelni zgadzam z puchbeary_1 koles probuje was chronic bo sam sie przejechal a wy nie umiecie tego docenic...Jest takie powiedzenie "ucz sie na bledach" ale po co sie uczyc na swoich bledach jak mozna na cudzych :) Ludzie troche wiecej wyrozumialosci....
  • #15 1366765
    piterFX
    Poziom 27  
    alez ja jestem wyrozumiały nie szkoda mi kolesia ze dal sie tak nabrac
    a co do puchbeary_1 to widze ze na zartach sie nie znasz osobiscie jesze dup......y nie dalem swoje komentarez zachwaj dla siebie na ten temat nie kazdy musial daac sie zrobic na cegle albo takie tam rózne glupoty mi sie jeszce nie zadzrzylo i oby nidy nie mial takiego problemu
    no ale ludzie jak ktos odpowiada na smsy z serwisu to juz szkoda slow toz wiadomo ze tam tylko sciemy są
    pozdrawiam
    piterFX
  • #16 1366770
    Panda02
    Poziom 32  
    Ocena: 118
    A ja znam jeszcze jedno powiedzenie które jak znalazł pasuje do tej sytuacji
    "Chytry dwa razy traci"
  • #17 1366965
    puchbeary_1
    Poziom 20  
    piterFX napisał:
    alez ja jestem wyrozumiały nie szkoda mi kolesia ze dal się tak nabrac
    a co do puchbeary_1 to widze ze na zartach się nie znasz osobiscie jesze dup......y nie dalem swoje komentarez zachwaj dla siebie na ten temat nie kazdy musial daac się zrobic na cegle albo takie tam rózne glupoty mi się jeszce nie zadzrzylo i oby nidy nie mial takiego problemu

wiesz ja sie na żartach znam ale wiem kiedy żarty wykraczaja poza granice dobrego smaku. to raz.
    dwa, że mnie jest gościa-może nie tyle żal-ale potrafie sobie wyobrazic jak sie czuje oszukany człowiek.
    trzy, nie zachowam dla siebie swoich komentarzy-nie były obraźliwe ani nie naruszały niczyich dóbr osobistych poza tym nie wiem ale wydaje mi sie że właśnie forum dyskusyjne a na takowym sie właśnie znajdujemy jest najlepszym miejscem na to by wyrażać swoje opinie i pisac komentarze.wiec bede je dalej pisał.zreszta twoim przykładem bo myśle że koledzy którzy zapoczatkowali ten topic tez mogliby chcieć żebys swoje komentarze pod ich adresem zachował dla siebie. strasznie pewny siebie jestes kolego - czy aby cie troche emocje nie ponoszą.
    cztery, piszesz że nie zdażylo ci sie nigdy żeby ktos cie oszukał. łącze sie z tobą w twej radości z tego powodu ale wiesz, jestem realistą - kiedys przyjdzie taki dzień-może wtedy więcej pojmiesz.
    pieć, co do smsów z sieci czy servisu-znam kolege który kosztem 30 złotych wygrał w ten sposób telefon wart na owe czasy ponad 1000 złociszy. jak juz pisałem dzikei znajomości innego człowieka pracujacego w sieci idea miałem przez długi czas za marne grosze doładowywane konto za naprawde solidne sumy.
    to tyle. bez urazy. a co do przysłow ludowych co to niby sa mądrością narodów znacie takie " nie śmiej sie dziadku z cudzego upadku" . każdy kij ma dwa końce.
  • #18 1366999
    piterFX
    Poziom 27  
    szkoda slow na ta twoja wypowiedz nie mam zamiaru z toba w dyskusje wchodzic bo nie widze sensu widze ze uwazasz sie ,, za madrosc narodu" wiec co mi do ciebie sie rownac
  • #19 1367149
    puchbeary_1
    Poziom 20  
    i znów to samo
    raz-nie dośc że niezbyt jasno piszesz to jeszcze nie dokładnie czytasz posty innych.
    dwa-nie napisałem ani jednego słowa po to by wchodzic z toba w dyskusje. wyraziłem tylko swoja opinię do czego jest stworzone forum dyskusyjne.
    trzy-równiez nie mam ochoty dalej prowadzic tej polemiki-ty masz swoje racje ja mam swoje racje. tobie sie nie spodobało że zasugerowałem że każdy jest omylny i każdy może dać sie nabrać. mnie sie nie podoba że nazwałaś innych uzytkowników naiwniakami i drwisz z nich mimo że zakładając ten topic chcieli ostrzec innych co w moich oczach stawia ich napewno wyżej niz ciebie bo zrobili to bezinteresownie-ale to tez tylko i wylącznie moja własna sugestywna opinia z która możesz sie nie zgodzić. każdy z nas mial prawo napisać to co napisal więc w czym problem
  • #20 1368540
    kamor2
    Poziom 12  
    ej ej wyluzujecie...Jak to dobrze ktos stwierdzil tu jest forum dyskusyjne a nie forum kłótni....
  • #21 1368684
    dzyndzel15
    Poziom 13  
    Ocena: 4
    Na heyah sa tacy oszusci ale na innych sieciach tez moga byc...!! A tak swoja droga to piszcie mi nr ze zdrapki heyah a ja wam doladuje konto o 15zł wiecej w przypadku 20-stki i 30 w przypadku 50-tki... Jak sie znajdzie naiwniak to piszcie.. buhaha
  • REKLAMA
  • #23 1368795
    LOOKass
    Poziom 12  
    Ocena: 1
    Z podobnej beczki, mi kiedyś koleś na GG proponował hasło do numerku 12345 w cenie właśnie zdrapy heyah ale wiekszej niz 20, chyba 50 bo nawet sie nie orientuje w tym g.... Koles wyszedl na kretyna kiedy chcialem zeby zagadal z 12345 :D A jak sie zna luki protokolu GG to moge spoofowac nawet 997 za free. Moze ktos chce opis w cenie zdrapy pop 50zl ??
    HAHA i pogratulowac "yntelygencyji" autora topicu,
    LOL misiaca :]
  • #24 1375873
    Komar_wladek
    Poziom 19  
    Ocena: 8
    Chłopaki, może sobie o tym pogadacie na np. GG jak juz kolega wcześniej wspomniał to nie jest forum kłótni, a jaki ma sens zaśmiecanie tego najlepszego wg. mnie forum elektronicznego?

Podsumowanie tematu

✨ W dyskusji poruszono problem oszustwa związanego z numerem telefonu 888433969, który na kanale informacyjnym sieci Heyah oferuje fałszywe promocje darmowych usług, takich jak wysyłanie SMS-ów i darmowe połączenia przez rok za niewielką opłatą (20-30 zł). Oszuści żądają przesłania kodów z kart doładowujących, po czym znikają, nie realizując obietnic. Użytkownicy ostrzegają przed takimi praktykami, wskazując na brak reakcji operatora Heyah oraz ryzyko utraty pieniędzy. Wskazano, że podobne oszustwa mogą występować także w innych sieciach. Pojawiły się sugestie zgłoszenia sprawy do prokuratury i operatora w celu zablokowania numeru oszusta. Dyskusja zawierała także refleksje na temat naiwności ofiar oraz konieczności ostrożności przy korzystaniu z ofert nieoficjalnych i podejrzanych. Poruszono kwestie związane z mechanizmem doładowań, okresami próbnymi oraz ryzykiem wyłudzeń w sieciach komórkowych.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA