logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

czy jest mozliwe sprawdzanie zawartości komputerow sieci lan

mikadobusko 30 Mar 2005 22:37 4674 15
  • #1 1362719
    mikadobusko
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    chcialbym zapytac czy jest mozliwe sprawdzanie zawartosci innych komputerow w sieci lan i sciaganie od nik plikow gdy nie sa one udostepnione oficjalnie a jesli tak to jakim programem?
  • #2 1362763
    erikses
    Poziom 18  
    Ocena: 8
    heheh trojanem, nie no oficjalnie to tylko to co ci zostanie udostępnione
  • #3 1362910
    marek216
    Poziom 43  
    Ocena: 932
    to co cię interesuje to naruszenie prywatności/ włamanie = przestępstwo !!!

jest to możliwe ale również mozliwe jest namierzenie takiego szpiega !!!
  • #4 1362975
    prez8s
    Poziom 33  
    Ocena: 335
    Musialbys sie wlamac na tego kompa.
  • #5 1363351
    galaxy_938
    Poziom 24  
    Ocena: 15
    Z serwera na linuxie widzisz kto co ma na dysku :P
  • #6 1363853
    oloolo
    Poziom 24  
    Ocena: 57
    Mnie sie włamał jakiś hakero i sam se udotepnił mój katalog, a ja z kolei mam program który pokazuje mi kto mi grzebie i co sciaga wiec wyczaiłem
    przrwałem mu , dorwałem go i powiedziałem mu kilka rzeczy ktorych nie powiem tutaj więc nie próbuj takich rzeczy bo jak trzfisz na mądrzejszego od siebie to masz przechlapane :twisted:
  • #7 1363881
    daaanek

Poziom 17  
    Ocena: 8
    oloolo napisał:
    a ja z kolei mam program który pokazuje mi kto mi grzebie i co sciaga wiec wyczaiłem

coz to za programik, jesli mozna wiedziec??
    Konto firmowe:
    Speedmax
    Szerzyny 532, Szerzyny, 38-246 | Strona WWW: www.speedmax.net.pl
  • #8 1364087
    oloolo
    Poziom 24  
    Ocena: 57
    Programik o oszałamiajacej wielkosci 77 kb :P
    Pokazuje nazwe tego kompa oraz dokładnie jaki katalog a nawet plik w danym momencie ktoś z Twojej sieci przeglada lub sciaga,

Punkty sie same wpie***ły a ja mam zwyczaj nazywac programy po swojemu

http://www.stevemiller.net/sharewatch/
    Załączniki:
    • antyszpieg.exe (77 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #9 1364374
    Dominik S
    Poziom 21  
    Ocena: 16
    A może byś tak chociaż właściwą nazwe podał
    Chyba że szukasz jeleni na punkty ?
  • #10 1536587
    daniel93
    Poziom 29  
    Ocena: 94
    Niemów że same punkty weszły bo to widać na forum !!!!!
  • #11 1536660
    Poziom 36  
    Ocena: 415
    Dominik S napisał:
    A może byś tak chociaż właściwą nazwe podał
    Chyba że szukasz jeleni na punkty ?

nie pamietam dokladnie komeny ale to mozna zrobic bez programu kazdy windows od win2000 ma taka opcje heh trzba by poszukac na jakiejs stronie z kruczkami do windowsa 2000/XP poza tym w panelu sterowania //zarzadzanie komputerem widac prydzialy i co sie z nimi dzieje w danym momecie
  • #12 1536704
    longines
    Poziom 26  
    Ocena: 38
    mikadobusko napisał:
    chcialbym zapytac czy jest mozliwe sprawdzanie zawartosci innych komputerow w sieci lan i sciaganie od nik plikow gdy nie sa one udostepnione oficjalnie a jesli tak to jakim programem?

LAN Searcher
    Załączniki:
    • Net_LAN Search.zip (131.26 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #13 1536870
    Poziom 36  
    longines napisał:
    mikadobusko napisał:

LAN Searcher

nie ma takiego programu a ten zamieszczony nie pokazuje zasobow ktore nie sa udostpenione :O
  • #14 1537066
    longines
    Poziom 26  
    Ocena: 38
    longines napisał:
    mikadobusko napisał:

LAN Searcher

nie ma takiego programu a ten zamieszczony nie pokazuje zasobow ktore nie sa udostpenione :O

Aaaaaa ... czyżbyś liczył na to, że dam tutaj programy do nieautoryzowanych inspekcji czyichś komputerów? Naiwny jesteś ... ???

Program, który umieściłem pokazuje tylko i wyłącznie udostępnienia, które pewnymi sztuczkami idzie ukryć w otoczeniu sieciowym, tak aby nie były dostepne dla wszystkich, mimo, że nie są zabezpieczone hasłem.

Natomiast jeśli chodzi Ci o włamania do komputerów, to obawiam się, że Elektroda nie jest miejscem do poszukiwania takich wiadomości.
  • #15 1537376
    bunkrowiec
    Poziom 13  
    Polecam wspaniałe narzędzie sieciowe Essential NetTools w każdej wersji na pewno pomoże wyszukać komputery cokolwiek udostępniające zwłaszcza w WLAN
  • #16 1537995
    Poziom 36  
    longines napisał:
    longines napisał:
    mikadobusko napisał:

LAN Searcher

Aaaaaa ... czyżbyś liczył na to, że dam tutaj programy do nieautoryzowanych inspekcji czyichś komputerów? Naiwny jesteś ... ???

Program, który umieściłem pokazuje tylko i wyłącznie udostępnienia, które pewnymi sztuczkami idzie ukryć w otoczeniu sieciowym, tak aby nie były dostepne dla wszystkich, mimo, że nie są zabezpieczone hasłem.

Natomiast jeśli chodzi Ci o włamania do komputerów, to obawiam się, że Elektroda nie jest miejscem do poszukiwania takich wiadomości.

po 1 nie ma takiego programu
    po 2 ten zamieszczony program nie robi nic , czego nie moze zrobic explorer w windowsie czyli standartowe narzedzie
    po 3 bardzo dobrym programem do pozyswkiania informacji o komputerach w lanie jest LANguard jest to rozbodwany skaner

elektroda ma nam sluzyc do dzielenia sie informacja a nie do mowania czegos mgliscie i tak ze nie zrozumieja tego inni userzy

a i darmowa wbodwana w windowsa przegldarka tego co kto pobiera od nas to fsmgmt.msc <wytraczy to wpisac w Uruchom> i nie trzba juz specjalnego softu

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
W dyskusji poruszono temat możliwości przeglądania zawartości innych komputerów w sieci LAN bez oficjalnego udostępnienia plików. Podkreślono, że takie działania są naruszeniem prywatności i stanowią przestępstwo. Technicznie możliwe jest włamanie się na inny komputer, jednak wymaga to specjalistycznej wiedzy i narzędzi. Standardowe narzędzia systemu Windows, takie jak przeglądarka zasobów sieciowych czy zarządzanie komputerem (fsmgmt.msc), pozwalają jedynie na dostęp do oficjalnie udostępnionych folderów i plików. Wspomniano programy do monitorowania aktywności w sieci, np. ShareWatch, który pokazuje, kto i jakie pliki przegląda lub pobiera z udostępnionych zasobów. Polecono także narzędzia sieciowe Essential NetTools do wykrywania udostępnień w sieci WLAN oraz LANguard jako rozbudowany skaner informacji o komputerach w LAN. Zaznaczono, że nie istnieją legalne programy umożliwiające dostęp do nieudostępnionych zasobów bez włamania, a poszukiwanie takich narzędzi na forach jest nieodpowiednie.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA