logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Motorola E365 - komunikat spróbuj później przy książce telefonicznej i SMS

BUMIRO 31 Mar 2005 09:18 1122 7
REKLAMA
  • #1 1363482
    BUMIRO
    Poziom 18  
    Ocena: 10
    Witam
    W telefonie przy wejsciu w ksiązke telefoniczna lub wiadomości pojawia sie komunikat "spróbuj poźniej" i tym samym nie noge wejść w te funkcje .Pozostałe funkcje działają .
    Resetowanie ustawin nie pomogło.
    Dziękuje za kazde sugestie i pomoc
  • REKLAMA
  • #2 1363677
    piterFX
    Poziom 27  
    Ocena: 23
    to moze byc albo sofcik albo cos z twoja karta sim
  • REKLAMA
  • #3 1363738
    Strunawrx
    Poziom 18  
    Ale napis ci się pokazuje zaraz jak włączysz telefon? czy wogóle nie możesz wejść do książki telefonicznej. a zmieniałeś oprogramowanie?
  • #4 1363803
    BUMIRO
    Poziom 18  
    Nie zajmuje sie telefonami i nie był zmieniany soft. Jest to mój prywatny.
    Uruchamia sie normalnie mozna dzwonić ale nie mozna korzystać z ksiązki tel (naciśnięcie klawisza spis tel powoduje pojawie się napisu spróbuj pózniej), nawet przychodzące połączenia pojawiają się jako nieznajome numery chociaz miałem je w ksiązce tel.

Czy na pewno to soft??
  • REKLAMA
  • #5 1363929
    Strunawrx
    Poziom 18  
    Wgraj nowego flexa i po sprawie
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #6 1364483
    motorolae365ok
    Poziom 20  
    Ocena: 1
    Ja bym na początku srawdził w innym telefonie czy jest taka sama sytuacja, a jeżeli tak to karta sim jes zepsuta, a jeżęli tam działa to najprawdopodobniej nowy soft (polecam2.1.15)

Pzodro
  • #7 1366041
    BUMIRO
    Poziom 18  
    Dzieki motorolae365ok Twoja sugestia pomogła .
    Włozyłem swoja karte do innego telefonu i było ok ale jak wróciłem do mojego to nie działało.W tel w którym działała karta wykasowałem zawartość skrzynki odbiorczej i nadawczej i pomogło tel działa .Stało sie pewnie tak bo nie kasowałem starych sms.W pewnym sensie winny tez jest soft ale na razie nie będe go" ruszał".
    Jeszcze raz wszystkim dziękuje a dla motorolae365ok 3 punkty
  • #8 1368025
    motorolae365ok
    Poziom 20  
    Ocena: 1
    cieszę się zę moge pomóc. Jak byś chciał wiecej informacji na temat zmiany softu to bez problemu moge pomóc.

Pozdro.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
W telefonie Motorola E365 pojawia się komunikat "spróbuj później" przy próbie wejścia do książki telefonicznej i SMS-ów, mimo że pozostałe funkcje działają poprawnie. Reset ustawień nie rozwiązał problemu. Przyczyną może być uszkodzona karta SIM lub problem z oprogramowaniem (softem). Sprawdzenie karty SIM w innym telefonie wykazało, że działa poprawnie, co wskazuje na problem z telefonem. Usunięcie zawartości skrzynki odbiorczej i nadawczej SMS w innym urządzeniu przywróciło funkcjonalność w Motorola E365. Zalecane jest również wgranie nowej wersji oprogramowania, np. flex 2.1.15, aby wyeliminować błędy softu. Problem najprawdopodobniej wynika z przepełnienia pamięci SMS lub błędów w oprogramowaniu telefonu.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA