Witam, mój młodszy brat zapomniał hasła do telefonu i za nic nie wiem jak przywrócić go do ustawień fabrycznych. Próbowałem tej kombinacji "*" + "3" + Zielony i włączyć telefon, ale nie działa. Kody resetującego się nie da wpisać bo jest hasło ustawione.
Pomyślałem że hasło zniknie gdy wrzucę mu nowy soft do tego telefonu i przy okazji dostanie polski język którego tam niestety nie było. Ale pojawia się problem podczas flashowania:
HRESULT 0x8421001c (-2078212068)
I pisze coś tam, że nie może nawiązać połączenia. Na forach czytałem że trzeba po podpięciu kabla USB włączyć go tryb Nokia PC Suite, ale jak jest hasło ustawione to się nie da. Znalazłem też opcje z Dead Phone coś tam
. Ale też nie da rady, bo nie da się zaznaczyć jej.
Wersja Phoenix - Phoenix_Service_Software_2012.50.001.49220_Cracked.
Soft najnowszy ściągnięty przez NaviFirm Plus.
Używam systemu Windows 8 i instalowałem też Phoenix w trybie Zgodności Windows XP i jako Admin. Mam też Antywira AVG.
Właśnie próbuję jeszcze raz go zainstalować z innymi opcjami.
I jeszcze jedno pytanie, czy gdy pobierałem soft według Product Code w NaviFirm Plus, to ściągnie mi najnowszą wersje angielskiego softu(a raczej tam zlokalizowanego)? Czy może będzie polski język? Bo mam polski soft, ciut starszy ale po polsku i nie wiem który próbować.
Ten Polski - "RM-799 NOKIA 201 v11.95 PL - WHITE"
A ten z NaviFirm Plus - "RM799_059N6F2_11.81_003"
Proszę o pomoc.
Pomyślałem że hasło zniknie gdy wrzucę mu nowy soft do tego telefonu i przy okazji dostanie polski język którego tam niestety nie było. Ale pojawia się problem podczas flashowania:
HRESULT 0x8421001c (-2078212068)
I pisze coś tam, że nie może nawiązać połączenia. Na forach czytałem że trzeba po podpięciu kabla USB włączyć go tryb Nokia PC Suite, ale jak jest hasło ustawione to się nie da. Znalazłem też opcje z Dead Phone coś tam
Wersja Phoenix - Phoenix_Service_Software_2012.50.001.49220_Cracked.
Soft najnowszy ściągnięty przez NaviFirm Plus.
Używam systemu Windows 8 i instalowałem też Phoenix w trybie Zgodności Windows XP i jako Admin. Mam też Antywira AVG.
Właśnie próbuję jeszcze raz go zainstalować z innymi opcjami.
I jeszcze jedno pytanie, czy gdy pobierałem soft według Product Code w NaviFirm Plus, to ściągnie mi najnowszą wersje angielskiego softu(a raczej tam zlokalizowanego)? Czy może będzie polski język? Bo mam polski soft, ciut starszy ale po polsku i nie wiem który próbować.
Ten Polski - "RM-799 NOKIA 201 v11.95 PL - WHITE"
A ten z NaviFirm Plus - "RM799_059N6F2_11.81_003"
Proszę o pomoc.