logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nokia Asha 201 - resetowanie hasło / wgrywanie nowego softu z polskim językiem.

Mayestro_PW 28 Sty 2014 02:15 3462 4
REKLAMA
  • #1 13229615
    Mayestro_PW
    Poziom 10  
    Ocena: 3
    Witam, mój młodszy brat zapomniał hasła do telefonu i za nic nie wiem jak przywrócić go do ustawień fabrycznych. Próbowałem tej kombinacji "*" + "3" + Zielony i włączyć telefon, ale nie działa. Kody resetującego się nie da wpisać bo jest hasło ustawione.
    Pomyślałem że hasło zniknie gdy wrzucę mu nowy soft do tego telefonu i przy okazji dostanie polski język którego tam niestety nie było. Ale pojawia się problem podczas flashowania:

HRESULT 0x8421001c (-2078212068)

I pisze coś tam, że nie może nawiązać połączenia. Na forach czytałem że trzeba po podpięciu kabla USB włączyć go tryb Nokia PC Suite, ale jak jest hasło ustawione to się nie da. Znalazłem też opcje z Dead Phone coś tam :). Ale też nie da rady, bo nie da się zaznaczyć jej.

Wersja Phoenix - Phoenix_Service_Software_2012.50.001.49220_Cracked.
    Soft najnowszy ściągnięty przez NaviFirm Plus.
    Używam systemu Windows 8 i instalowałem też Phoenix w trybie Zgodności Windows XP i jako Admin. Mam też Antywira AVG.
    Właśnie próbuję jeszcze raz go zainstalować z innymi opcjami.
    I jeszcze jedno pytanie, czy gdy pobierałem soft według Product Code w NaviFirm Plus, to ściągnie mi najnowszą wersje angielskiego softu(a raczej tam zlokalizowanego)? Czy może będzie polski język? Bo mam polski soft, ciut starszy ale po polsku i nie wiem który próbować.

Ten Polski - "RM-799 NOKIA 201 v11.95 PL - WHITE"
    A ten z NaviFirm Plus - "RM799_059N6F2_11.81_003"

Proszę o pomoc.
  • REKLAMA
  • #2 13229849
    tino2003
    Admin grupy GSM
    Ocena: 2092
    Starszego softu się nie wgrywa bo uszkodzisz telefon, możesz poszukać takiego samego jak jest w telefonie ale z pl. i wgrać to w trybie dead usb.
  • REKLAMA
  • #3 13231263
    Mayestro_PW
    Poziom 10  
    Nie chce wgrać starszego softu, da się to zrobić JAF'em. Ten starszy, jest starszy od tego co ściągnąłem z NaviFirm Plus.
  • REKLAMA
  • #4 13231563
    Krolswiata
    Poziom 12  
    Ocena: 10
    Nie da się tego zrobić jafem. Serię asha oraz lumia flashuje się przez nokia care suite, Od jakiegoś czasu phoenix nie wspiera już nowych modeli tylko właśnie care suite. Żeby z navifirm ściągnąć soft z polskim językiem musisz podać polski product code. Jeśli podasz ten z naklejki ściągniesz angielski.
  • #5 13231715
    Mayestro_PW
    Poziom 10  
    Dobra, poszło Phoenix'em. Musiałem wybrać NO CONNECTION i wtedy dało się zaznaczyć Dead USB Flashing.
REKLAMA