logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Czy można użyć nieoryginalnego pilota do Eberspacher CAN w Vectra C?

barmi123 29 Sty 2014 15:29 1257 2
REKLAMA
  • #1 13235353
    barmi123
    Poziom 9  
    Ocena: 1
    Od niedawna posiadam w Vectrze C ogrzewacz postojowy sterowany z panelu klimatyzacji. Brakuje mi do pełni szczęścia modułu do sterowania pilotem i pilota. Znalazłem wiele porad dot. sterowania pilotem do ogrzewaczy analogowych i możliwości montażu nie firmowych pilotów. Jako elektroniczny laik zastanawiam się czy jest możliwość zastosowania nie firmowego pilota do sterowania ogrzewaczem po can-ie. Na rynku wtórnym pilot i moduł nie do zdobycia, w serwisie za moduł i pilota, trzeba zapłacić tyle co dwa kompletne ogrzewacze analogowe. W aucie jest gotowa wiązka do modułu. Proszę fachowców o zdanie w tym temacie.
  • REKLAMA
  • #2 13251470
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #3 13252586
    barmi123
    Poziom 9  
    Ocena: 1
    Taka radiolinia z tego co czytałem daję tylko sterowanie na zasadzie załączenia lub wyłączenia plusa. W sterowaniu po can to nie zadziała. Ja myślałem raczej o wykorzystaniu modułów i pilotów eberspachera wykorzystywanego np. w vw z serii TP i wykorzystaniu ich w oplu. Czy coś takiego jest realne.
REKLAMA