logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Podświetlana klawiatura z niskim skokiem klawiszy do 100 zł - co polecacie?

rradek01 08 Lut 2014 21:44 3042 9
REKLAMA
  • #1 13278142
    rradek01
    Poziom 25  
    Ocena: 52
    Witam, muszę kupić klawiaturę podświetlana z niskim skokiem klawiszy.
    Jakie polecacie?
    Moje wymagania to podświetlenie, niski skok klawiszy, musi być cicha oraz ma być ładna, cena do 100zł.
    Tak na szybko to na allegro znalazłem coś takiego http://allegro.pl/klawiatura-podswietlana-a4tech-kd-800l-black-usb-i3930121063.html
    Co o niej sądzicie?
  • REKLAMA
  • #2 13279847
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #3 13288227
    Agito_pl
    Poziom 14  
    Ocena: 2
    Wybrana przez Ciebie klawiatura A4-Tech KD-800L to bardzo dobry wybór. Posiada ona niebieskie podświetlenie i 11 klawiszy multimedialnych. Kabel ma długość 1.8 metra. Niski profil klawiszy powoduje, że ich praca jest cicha a dodatkowo łatwo ją czyścić. Zdecydowanie rekomendujemy zakup tego urządzenia.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #5 13288349
    rradek01
    Poziom 25  
    Dzięki, zamówiłem już dziś tego A4Tech KD-800L, poniewaz nic lepszego-ładniejszego nie było w tej cenie. a ta klawiatura wydaje się bardzo fajna, zobaczymy jak na żywo.
  • REKLAMA
  • #6 13615952
    elektronik_tk
    Poziom 26  
    Ocena: 50
    rradek01 napisał:
    Dzięki, zamówiłem już dziś tego A4Tech KD-800L, poniewaz nic lepszego-ładniejszego nie było w tej cenie. a ta klawiatura wydaje się bardzo fajna, zobaczymy jak na żywo.
    i jak się sprawuje po kilku miesiącach użytkowania? Też się przymierzam do tego modelu.
  • #7 13617920
    Virus_eBola
    Poziom 11  
    Cytat:
    i jak się sprawuje po kilku miesiącach użytkowania? Też się przymierzam do tego modelu.

Ja polecę http://www.morele.net/klawiatura-genius-kb-g265-577589/.

Użytkuję ją od kilku miesięcy. Służy mi do pisania (raz na miesiąc artykuł na bloga, trochę tekstów na stronę internetową), a także do gier (głównie Battlefield 4). Podświetlenie jest równomierne, ale niestety bez regulacji natężenia. LED'y można wyłączyć jednym klawiszem. Dodatkowym atutem jest również drobne wyprofilowanie na nadgarstki - rzecz zbawienna przy dłuższym posiedzeniu przed komputerem.
  • #8 13617926
    elektronik_tk
    Poziom 26  
    Ocena: 50
    ale to nie jest z tych "cichych" raczej?
  • #9 13618040
    Virus_eBola
    Poziom 11  
    elektronik_tk napisał:
    ale to nie jest z tych "cichych" raczej?

Skok jest raczej średni. Nie należy ona do ultra cichych, ale przesadnie głośna również nie jest.
  • #10 13618254
    rradek01
    Poziom 25  
    Jak sie mój A4Tech KD-800L sprawuje? Bardzo dobrze
    Nie jest cicha, ale nie jest też głośna, większe klawisze wydają większy głos... ale moja poprzednia zwykła klawiatura wydawała o 200% więcej głosu.
    Skok klawiszy niski czyli taki jak chciałem, podświetlenie rewelacyjne, nie razi oczu, jest takie jak powinno być... obwódka podświetlona i cała klawiatura ładnie wygląda.
    Od czasu kupna żaden klawisz się nie zdarł, przyciski multimedialne działają jak należy.
    Jedyny minus to to że nie jest cicha, tylko taka średnia, ale za tą kasę to jestem zadowolony.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik poszukiwał podświetlanej klawiatury z niskim skokiem klawiszy w cenie do 100 zł. Wskazano na model A4Tech KD-800L, który cieszy się pozytywnymi opiniami za ciche działanie, estetykę oraz funkcjonalność, w tym podświetlenie i klawisze multimedialne. Inni użytkownicy polecili również klawiaturę Tracer Exclusive Stiletto oraz Genius KB-G265, jednak zwrócono uwagę, że ta ostatnia nie jest zbyt cicha. Użytkownik, który zakupił A4Tech KD-800L, potwierdził jego dobrą jakość, choć zauważył, że nie jest całkowicie cicha, ale spełnia jego oczekiwania.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA