logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

JVC KD-LH2000R - brak basu i trzaski po podłączeniu subwoofera

koblant 02 Kwi 2005 21:00 2524 9
REKLAMA
  • #1 1371099
    koblant
    Poziom 11  
    Witam jak widac jestem nowy. Mam taki problem z radiem dzis z nudow podlaczylem sobie subwoofer pod jedno wyjscie z tylniego prawego glosnika poprostu odlaczylem glosnik i podlaczylem subwoofer, noi pogralo mi to ok 30 sek i potem jka odlaczylem i podlaczylem pod glosnik i okazalo sie ze na tylnie glosniki niemam wcale basu i trzeczy i jka bralem na lewa prawa strone to niebylo basu. Ale po ok 1 godzinie po restartowaniu radia jak wezme na lawa czy prawa strone bas jest ale jka wezme na srodek to niema i trzeszczy:( co sie stalo i czy idzie to naprawic ile ma kosztowac. Prosze o pomoc radio JVC KD-LH2000R mp3

Dodano po 36 [minuty]:

Ale znalazlem taki manewr ze jak odlacze tylni prawy glosnik i dam na srodek to jest ok bas ok a jak podlacze prawy tylni to harczy niema basu calkiem to dziwne
  • REKLAMA
  • #2 1371429
    rae0113
    Serwisant RTV
    Ocena: 25
    Jak się nudzisz to sie rozbierz i ubrania pilnuj.
    A radio zanieś do kogoś kto sie zna i niech sprawdzi co się stało.Bo jak udupiłeś koncówkę to będziesz ryczał jak bóbr jak sie dowiesz ile kosztuje.
  • #3 1371463
    koblant
    Poziom 11  
    to czyli co koncowka mogla pujsc?? a wogole ile koncowek mocy ma radio?
  • REKLAMA
  • #4 1373099
    koblant
    Poziom 11  
    koblant napisał:
    Witam jak widac jestem nowy. Mam taki problem z radiem dzis z nudow podlaczylem sobie subwoofer pod jedno wyjscie z tylniego prawego glosnika po prostu odlaczylem glosnik i podlaczylem subwoofer, noi pogralo mi to ok 30 sek i potem jka odlaczylem i podlaczylem pod glosnik i okazalo się ze na tylnie glosniki niemam wcale basu i trzeczy i jka bralem na lewa prawa strone to niebylo basu. Ale po ok 1 godzinie po restartowaniu radia jak wezme na lawa czy prawa strone bas jest ale jka wezme na srodek to niema i trzeszczy:( co się stalo i czy idzie to naprawic ile ma kosztowac. Prosze o pomoc radio JVC KD-LH2000R mp3

Dodano po 36 [minuty]:

Ale znalazlem taki manewr ze jak odlacze tylni prawy glosnik i dam na srodek to jest ok bas ok a jak podlacze prawy tylni to harczy niema basu calkiem to dziwne
  • #5 1373120
    c280
    Poziom 27  
    Ocena: 76
    Spróbuj zaminić przewody między sobą(+ z -) przy JEDNYM tylnym głośniku.Następnym razem z nudów to lepiej iść na piwko albo z dziećmi na karuzelę.
  • REKLAMA
  • #6 1373156
    koblant
    Poziom 11  
    No chyba musze tobie te piwo postawic ;p POMOGŁO !!! dzieki ;)

Dodano po 2 [minuty]:

to czyli jak gra to co koncowka jest cala niejest naruszona ??
  • REKLAMA
  • #7 1373286
    c280
    Poziom 27  
    Tak końcówka będzie ok.Sprawdż teraz faderem czy jak masz na sam przód lub na sam tył to jest taki sam bas jak masz 4 głośniki.
  • #8 1373448
    koblant
    Poziom 11  
    Raczej basu tego samego niebedzie bo z przodu glosniki niedaja takiego basu jak z tylu. Ale mam takie dziwne wrazenie jakby tyl charczal powyzej 15 jak tam na radiu a wtedy charczalo powyzej 17 no ale jak mowisz ze koncuwka dobra jest, a moze troche sie podpalila czy nie ?? Ale wtedy restartowalem radio i to moze dlatego jest inny dzwiek ??
  • #9 1373515
    c280
    Poziom 27  
    To tobie się tylko tak wydaje(jeśli tuba nie miała zwarcia nic się nie mogło stać).Jeśli zrobiłeś reset to trzeba ustaić wszysko od nowa.
  • #10 1373765
    koblant
    Poziom 11  
    mozliwe ze mi sie wydaje, ale skoro teraz gra top koncuwka jest ok niejest tam jakas podpalona czy jak ??

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik podłączył subwoofer do jednego z wyjść tylnego prawego głośnika w radiu samochodowym JVC KD-LH2000R, co spowodowało utratę basu i pojawienie się trzasków na tylnych głośnikach. Po odłączeniu subwoofera i ponownym podłączeniu głośników bas był nieobecny, a dźwięk charczał, zwłaszcza przy ustawieniu balansu na środek. Po około godzinie i restarcie radia bas pojawił się na lewym i prawym kanale, ale nadal brakowało go na środku. Zalecano sprawdzenie i zamianę przewodów (+ i -) przy jednym z tylnych głośników, co okazało się skuteczne i przywróciło prawidłowe działanie basu. Wskazano, że końcówka mocy radia prawdopodobnie nie została uszkodzona, a reset radia wymaga ponownej konfiguracji ustawień dźwięku. Problem mógł wynikać z niewłaściwego podłączenia lub polaryzacji przewodów głośnikowych, a nie z uszkodzenia sprzętu.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA