logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Goodram Edge 32GB - Pendrive niewidoczny w eksploratorze, pojemność 0?

kemsi 23 Lut 2014 19:32 1884 5
REKLAMA
  • #1 13337186
    kemsi
    Poziom 2  
    Mam pendrive Goodram Edge 3.0 32gb. Mam go od około 4 miesięcy. Nigdy nie miałem z nim problemów, aż do dzisiaj. Rano jeszcze normalnie działał, a godzinę później gdy go włożyłem pod usb to go nie pokazuje w eksplorerze. Słychać dźwięk jakby urządzenie było wykryte, ale nic nie pokazuje. Czasem zdarzy się, że wykryje pendrive, ale nic z nim nie można zrobić, ani formatować, a gdy klikam na właściwości to pokazuje pojemność na 0. Czy to znaczy, że pendrive jest uszkodzony? Jeśli tak to dlaczego to mogło się tak nagle stać? Nigdy mi nie spadł na ziemię.
  • REKLAMA
  • #2 13337202
    swiercm
    Moderator na urlopie...
    Ocena: 550
    Do czego go podłączasz?
    Czym zasilany sprzęt?
  • REKLAMA
  • #3 13337269
    kemsi
    Poziom 2  
    Pendrive podłączam pod usb do laptopa(Samsung R522), który jest podłączony kablem do prądu, bateria jest cały czas włożona do laptopa.

Zapomniałem dopisać, że pendrive sprawdzałem na innym laptopie i jest ta sama sytuacja.
  • REKLAMA
  • #4 13337430
    jacu1234567890
    Poziom 12  
    Ocena: 10
    Dioda mruga, świeci? Sprawdź czy pendrive wykrywa w Partition Magic
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #5 13337504
    czarny244
    Poziom 27  
    Ocena: 181
    kemsi napisał:
    Pendrive podłączam pod usb do laptopa(Samsung R522), który jest podłączony kablem do prądu, bateria jest cały czas włożona do laptopa.

Zapomniałem dopisać, że pendrive sprawdzałem na innym laptopie i jest ta sama sytuacja.
    To problem jest po stronie Pendriva i nie obejdzie się bez rozebrania i diagnostyki pomiarowej.Skoro nie reaguje i jest " martwy" po podłączeniu.Ewentualnie możesz spróbować tej opcji przedstawionym w tym temacie
    https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic2713225.html . Jak to nie zda egzaminu to usterka hardware.
  • #6 13340067
    kemsi
    Poziom 2  
    czarny244 napisał:
    kemsi napisał:

To problem jest po stronie Pendriva i nie obejdzie się bez rozebrania i diagnostyki pomiarowej.Skoro nie reaguje i jest " martwy" po podłączeniu.Ewentualnie możesz spróbować tej opcji przedstawionym w tym temacie
    https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic2713225.html . Jak to nie zda egzaminu to usterka hardware.

Wielkie dzięki za podrzucenie tego linka. Jeden z ostatnich postów z tamtego tematu pomógł. A dokładnie użycie programu Silicon Power Low Level Formatter. Póki co pendrive działa.
REKLAMA