Witam . Niedawno wysiadł mój stary komputer i zainwestowałem trochę grosza w nowy sprzęt typu Haswell . Zakupiłem Płytę główną ( mam nadzieję że dobry wybór ) Z87X-UD4H Gigabyte , do tego dołożyłem procesor serii Intel Core i7 4770 BOX (mam nadzieję że posłuży mi troszkę ) , no i pamięci ram Corsair Vengeance Pro Red 16GB (2x8GB) DDR3 PC3-14900C9 1866MHz Dual Channel Memory Kit . No tak wszystko fajnie ale zabrakło mi funduszy gdyż wypadła nagła przeprowadzka ale powoli staję na nogi i czas dokupić resztę . Głównie gryzę się nad zasilaczem i tu pytanie do was jaki ? . Oczywiście podam budżet i kartę graficzną która jest w planach .
No więc budżet to około 600-800 zł , kartę która już praktycznie jest zamówiona to 780 Ti OC Gigabyte , w przyszłości chciałbym dodać 2 taką więc w grę wchodzi SLI bądź skuszę się od razu na 2x GTX 780 OC Gigabyte . Szukam przede wszystkim dobrej mocy w stosunku do jakości i bezpieczeństwa , wszyscy dobrze wiemy że na Zasilaczu nie można oszczędzać . Do tego mam obudowę typu Zalman 4 wiatraki na sotcku z czego dokupiłem teraz chłodzenie na procesor Seidion 120v . Jakieś porady dla świeżaka poproszę ;]
No więc budżet to około 600-800 zł , kartę która już praktycznie jest zamówiona to 780 Ti OC Gigabyte , w przyszłości chciałbym dodać 2 taką więc w grę wchodzi SLI bądź skuszę się od razu na 2x GTX 780 OC Gigabyte . Szukam przede wszystkim dobrej mocy w stosunku do jakości i bezpieczeństwa , wszyscy dobrze wiemy że na Zasilaczu nie można oszczędzać . Do tego mam obudowę typu Zalman 4 wiatraki na sotcku z czego dokupiłem teraz chłodzenie na procesor Seidion 120v . Jakieś porady dla świeżaka poproszę ;]