logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Zmniejszenie rozdzielczości ekranu w grze przy zachowaniu pełnego ekranu ati

vel0 03 Mar 2014 19:08 2886 2
REKLAMA
  • #1 13366335
    vel0
    Poziom 9  
    Witam, mój laptop ma rozdzielczość ekranu 1600/900 ale niektóre gry nie chodzą tak płynnie jakbym chciał przy tej najwyższej rozdziałce, gdy zmieniam ją na np. 1280/720 to ekran gry sam się zmiejsza i po bokach, oraz u góry i dołu mam czarne puste miejsca. Dodam, że kiedyś nie miałem tego problemu, po zmianie rozdziałki, ekran nadal pozostawał pełny. Pozdrawiam wszystkich i z góry dziękuję za pomocną odpowiedź. Jeśli napisałem temat w nieodpowiednim, dziale, to bardzo proszę o preniesienie go do odpowiedniego.
    Dodam że moja karta to ATI
  • REKLAMA
  • #2 13367429
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #3 13368700
    vel0
    Poziom 9  
    Tylko czytałem gdzieś że ktoś miał taki sam błąd i gdy wszedł w ustawienia karty i coś tam pozmieniał to mu działało
    Nawet Ci zacytuje jego treść
    "U mnie tak się działo jak miałem grafikę ATI. pomogło zainstalowanie CCC (catalyst control center), tam przełączyć na ustawienia podstawowe, i wybrać właściwości wyświetlania (czy jakoś tak już nie pamiętam), tam wybrać opcję rozciągnij , czy dopasuj do wielkości ekranu. "

Sterowniki zmieniałem już na stare, nie pomogło

Dodano po 5 [minuty]:

Znaczy się, czy na stare zmieniłem to nie wiem, bo ja dałem go do kolegi informatyka bo na sterownikach się za bardzo nie znam. Znaczy się instalować umiem itp. tylko nie umiem szukać ;D
    Jak byś pomógł mi znaleźć starsze sterowniki ;p

ATI Radeon HD 3200 Graphics
REKLAMA