logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

LG E975 - Wyrwane gniazdo baterii, jak naprawić punkty lutownicze?

Avantu123 10 Mar 2014 22:03 1482 3
  • #1 13390921
    Avantu123
    Poziom 9  
    Witam! Mam dosyć spory problem z telefonem. Musiałem wymienić baterię gdyż stara została uszkodzona, przy wymianie jakoś niefortunnie gniazdo mi odpadło, co najgorsze wraz z punktami lutowniczymi. Myślicie że ktoś podjąłby się naprawy? I jak wygląda sprawa stworzenia nowych punktów lutowniczych? Słyszałem że jest to niemożliwe, a jednak na YT są filmiki jak to zrobić.

Dodaje zdjęcie płyty głównej telefonu.

LG E975 - Wyrwane gniazdo baterii, jak naprawić punkty lutownicze?
  • #2 13391052
    czarny244
    Poziom 27  
    Ocena: 181
    Jest to do zrobienia a co do kosztów to trzeba popytać się w serwisach bo tu nie wyceniamy kosztów napraw.
  • #3 13391074
    Avantu123
    Poziom 9  
    Domyślam się że jest to do zrobienia - niestety byłem w 2 serwisach to jeden Pan powiedział że tego się nie da zrobić, drugi że może być ciężko i nie wie czy mu się uda (chciał łączyć gniazdko z płytą drucikiem). Muszę jeszcze popytać się jutro może jak będę miał czas w innych komisach, ale u mnie w Zgorzelcu nie wiem szczerze czy ktoś się tego podejmie. Myślałem żeby oddać go gdzieś we Wrocku gdyż mój ojciec ostatnio jeździ tam na studia dodatkowe. Gniazdko oczywiście mam i wydaje mi się że nie powinno być problemu użycia go ponownie. A tak jak mówiłem da się postawić nowe punkty lutownicze czy raczej nie?
  • #4 13391137
    czarny244
    Poziom 27  
    Ocena: 181
    Avantu123 napisał:
    Domyślam się że jest to do zrobienia - niestety byłem w 2 serwisach to jeden Pan powiedział że tego się nie da zrobić, drugi że może być ciężko i nie wie czy mu się uda (chciał łączyć gniazdko z płytą drucikiem). Muszę jeszcze popytać się jutro może jak będę miał czas w innych komisach, ale u mnie w Zgorzelcu nie wiem szczerze czy ktoś się tego podejmie. Myślałem żeby oddać go gdzieś we Wrocku gdyż mój ojciec ostatnio jeździ tam na studia dodatkowe. Gniazdko oczywiście mam i wydaje mi się że nie powinno być problemu użycia go ponownie. A tak jak mówiłem da się postawić nowe punkty lutownicze czy raczej nie?
    Jak się dobierze do punktów i odpowiednio zamocuje to powinno działać ewentualnie można puścić pajęczynkę.Z tego co wiem to w Zgorzelcu słabo sobie radzą z hardware.
REKLAMA