logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Philips 40PFL5007K, zanikający obraz, naziemna TOYA (TVTOM)

MG42op 16 Mar 2014 11:48 2457 3
REKLAMA
  • #1 13409011
    MG42op
    Poziom 8  
    Ocena: 18
    Witam.
    Mam podłączoną naziemną przez lokalnego dostawcę (TVTOM - Dąbr. Górnicza). Na niektórych kanałach często zanika dźwięk - na 2-3s., na innych zanika dźwięk oraz obraz (czarny ekran) - na ok. 2 -5s. Poprzednio miałem sygnał z dekodera TOYA. Problemy takie nie występowały. Problemy z dźwiękiem i obrazem nie występują gdy oglądam obraz z innych urządzeń podłączonych przez HDMI.
    Dostawca twierdzi, że problem nie występuje u innych użytkowników i powinienem sprawdzić telewizor. Gdzie mam szukać przyczyny?

Pozdrawiam
    Patryk
  • REKLAMA
  • #2 13415637
    KOCUREK1970
    Specjalista Sieci, Internet
    Ocena: 5328
    MG42op napisał:
    Dostawca twierdzi, że problem nie występuje u innych użytkowników i powinienem sprawdzić telewizor

Warto spróbować.
    MG42op napisał:
    Gdzie mam szukać przyczyny?

Najpierw sprawdź co jest winne, potem można deliberować co dalej.
  • REKLAMA
  • #3 13484407
    Renton
    Poziom 12  
    Ocena: 8
    Cześć, mam podobny problem tylko z modelem 42PFL4007h, i TV naziemną - tylko z anteny. Na niektórych programach - głównie TVN, TVN7 czy PULS-ach - wyłącz mi się obraz. Pisałem kilkukrotnie do PHILIPSA, w serwisie odpowiedzieli mi, że wina nie jest po stronie telewizora, tylko samych "dostawców" sygnału.

Nikt z moich znajomych nie ma podobnych problemów na innych TV, też z anteny. Także wydaje mi się, że w serwisie nie wiedzą co powiedzieć i zwalają na kogoś "dalej". Mnie coraz bardziej cała sytuacja denerwuje i doszukuję się dowodów że to jednak wina telewizora. Tylko nie potrafię do porządku im tego problemu opisać.
    Bo TV ewidentnie mi się WYŁĄCZA na te kilka sekund, nie że obraz robi się "Czarny", tylko ekran w ogóle nie świeci co dziwne - w tych momentach pilot reaguje - w sensie - miga dioda przy klikaniu. Po chwili tv się włącza - i elegancko widać różnicę na ekranie - jest czarny - ale nie aż tak - czyli coś tam podświetlony.

Gwarancja lada chwila się skończy i wtedy pewnie się zainteresują.

PS. Miałem identyczny problem wcześniej, ale pomogła aktualizacja softu. Teraz mam najnowszą jego wersję także nie ma co instalować. Przywrócenie ustawień fabrycznych też nie pomaga.
  • #4 13793697
    ypsylonka
    Poziom 2  
    witam, mam taki sam problem z telewizorem Philips 42PFL5007K . Korzystam z telewizji naziemnej.
REKLAMA