logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak podłączyć duże kolumny głośnikowe do komputera PC – jakie kable i wzmacniacz?

loony2 07 Kwi 2005 17:19 4476 3
REKLAMA
  • #1 1384275
    loony2
    Poziom 13  
    mam kolumny, zwykłe głosniki komputerowe i kabel od słuchawek i chcę podłączyć te duże kolumny do kompa jak to zrobić?????
    w tym jestem ciemny strasznie
  • REKLAMA
  • #2 1384330
    Madaa
    Poziom 14  
    Ocena: 7
    :) Kolega jaja sobie robi czy jak?? :) nie wiesz jak podlacyc glosniki do dzwiekowki ?? .......... no dobra ale powiedz w czym lezy glebiej ten problem, bo nie rozumiem chyba dokladnie....
  • REKLAMA
  • #3 1384412
    kazik_j
    Poziom 22  
    Ocena: 35
    To jak ty w takich rzeczach ...... jesteś to po co się na elektrodę pchasz?
    Wkładasz tylko jacka do wyścia w karcie dźwiękowej i to wszystko. A... i nie zapomnij podłączyć do sieci, bo nie będzie działało. Mogę podpowiedzieć, że jest obojętne jak włożysz wtyczkę zawsze będzie dobrze ;)
  • #4 1384584
    Błażej
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 3620
    Panowie. Człowiek ma:
    1. kolumny,
    2. głośniczki komputerowe,
    3. przewód słuchawkowy.
    I teraz pragnie podłączyć te pełnowymiarowe kolumny zamiast tych komputerowych głośniczków za pomocą przewodu słuchawkowego zakończonego jackiem.
    Każdy z nas od czegoś zaczynał!
    Odpowiadam kothisowi: bezpośrednio NIE DA SIĘ! Podłączając kolumny bezpośrednio do wyjścia komputera najprawdopodobniej uszkodzisz kartę dźwiękową. Między komputerem a kolumnami MUSI być wzmacniacz. Może to być dowolny wzmacniacz z wejściem audio (na tylnej ściance wzmacniacza czincze z napisem IN). W sklepie komputerowym/elektronicznym/ze sprzętem rtv kupisz odpowiedni gotowy już przewód. Teraz łączysz wyjście audio komputera z wejściem wzmacniacza, a do niego kolumny.
REKLAMA