logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak przesyłać zdjęcia przez IrDA w Nokia 6610? Brak opcji wysyłania

rado_ 09 Kwi 2005 22:36 1101 8
REKLAMA
  • #1 1390787
    rado_
    Poziom 22  
    Ocena: 30
    Mam pytanko chcialbym sie dowiedziec jak mozna przesylac obrazki i zdjecia przez irde. W sonyericssonach jest taka opcja wyslij przez podczerwien ale w noki tego nie ma. Probowalem przeslac cos przez irde z noki 6610 na nokie 6610i ale nie bylo pozytywnego rezultatu. Czy ktos wie moze co trzeba zrobic, moze jakies ustawienia moze cos innego zeby zadzialalo
  • REKLAMA
  • #2 1390969
    piterFX
    Poziom 27  
    Ocena: 23
    w noki 6610 irda słuzy tylko do przesyłania wizytówek i tylko nic innego nie wyslesz przezirde na inny telefon tak poprostu jest w tym telefonie nic sie nie da zrobic
  • REKLAMA
  • #3 1391008
    kalach666
    Poziom 17  
    Ocena: 10
    Witam, ja tez mam 6610i - troche sie zawiodlem myslalem ze bedzie wszystko szlo przez IRDE - jak w innych pożadnych telefonach, a tu dupa. No ale niestety mozemy sobie tylko poprzesylac notatki i nic wiecej
    Pozdro.
  • #4 1391438
    rado_
    Poziom 22  
    Ocena: 30
    nawet z komputera jak przesylam rowniez nie moge przeslac zadnych zdjec czy obrazkow
  • REKLAMA
  • #5 1391665
    Kristoff10
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 54
    rado_ nie no z komputera i do komputera można bez problemu... z telefonu do telefonu niestety nie...
  • #6 1392043
    mr_wiewiorek
    Poziom 14  
    Ocena: 6
    rado_ napisał:
    nawet z komputera jak przesylam rowniez nie moge przeslac zadnych zdjec czy obrazkow

Musisz na PC odpalić "Nokia PC Suite" [tak, możliwe, że coś przekręciłem]. Łączysz program z telefonem poprzez IrDĘ i możesz przesyłać zdjęcia/dzwonki.
    Sam tego nie robiłem [jeszcze nigdy nie miałem Nokii :) ], ale wiem, że tak można zrobić.
  • #7 1392127
    Maher
    Poziom 22  
    Ocena: 67
    Witam
    ja używam MOBILedit w obie strony przesyła .
  • #8 1392167
    piterFX
    Poziom 27  
    Ocena: 23
    to nie lepiej kupic kabel com do tego będzie taniej i latwiej i program co jest na jednym z moich postów i jedziesz ze zdjeciami i dzwonkami ile tylko pamieci ci starczy

błędy poprawione przez Kristoff10
  • REKLAMA
  • #9 1392192
    Kristoff10
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 54
    Przecież wystarczy trochę poszukać aby znaleźć programy i opisy co i jak przesyłać (MobiMB, Oxygen)

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
W telefonie Nokia 6610 funkcja IrDA jest ograniczona wyłącznie do przesyłania wizytówek, co uniemożliwia bezpośrednie przesyłanie zdjęć i obrazków między telefonami przez podczerwień. Próby przesłania plików graficznych z Nokia 6610 na 6610i nie przynoszą efektu. Przesyłanie zdjęć i dzwonków możliwe jest natomiast między telefonem a komputerem za pomocą oprogramowania Nokia PC Suite, które łączy się z telefonem przez IrDA. Alternatywnie można użyć programu MOBILedit do dwukierunkowej transmisji danych. Zalecane jest także wykorzystanie kabla COM do łatwiejszego przesyłania plików multimedialnych. Dodatkowo, dostępne są aplikacje takie jak MobiMB i Oxygen, które umożliwiają zarządzanie i przesyłanie plików na telefonach Nokia.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA