logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Zmywarka Beko DIS5830 - cały czas pracuje pompa wody nie wyłącza sie

norek76 19 Kwi 2014 22:56 19062 2
REKLAMA
  • #1 13526480
    norek76
    Poziom 1  
    Ocena: 1
    Witam norek
    Pozwolę sobie "odgrzać" temat... mam dokładnie taki sam problem ze zmywarką Beko DIS5830. Zmywarka skończyła program, a po ostatniej fazie wypompowania wody pompa nie została wyłączona. Obecnie przy każdorazowym zamknięciu drzwiczek (oczywiście przy włączonej zmywarce) pracuje pompa. Będę wdzięczny za wszelkie sugestie odnośnie tego jak rozwiązać problem.

Pozdrawiam norek
  • REKLAMA
  • #2 13526499
    viiking
    Poziom 26  
    Ocena: 422
    Sprawdź czy nie masz wycieku wody do podstawy. W podstawie jest czujnik chroniący przed zalaniem, jeśli jest tam woda to masz wyciek najprawdopodobniej z pompy myjącej. Jeśli wycieku nie ma to możesz mieć uszkodzony moduł, który ciągle załącza pompę lub jest brudna misa i styki hydrostatu są w stanie "pełny" stąd może być ciągła praca pompy by pozbyć się wody, której faktycznie już nie ma w zmywarce.
  • #3 17470285
    tomapl
    Poziom 9  
    Ocena: 12
    Witam mam Beko i dzięki kolegom powyżej udało się naprawić moją zmywarkę. Spadł wąż nadmiarowy i woda zalewało podstawę i czujnik, który jest na spodzie odcinał dopływ i załączał pompę spuszczającą wodę i non stop była załączona. Wyłączanie i załączanie nic nie dawało i ważne ani kropli wody nie było pod zmywarką bo była w podstawie zmywarki i nic się nie wydostawało na zewnątrz. Jeszcze raz dziękuje za to, że istnieją takie fora, bo nie musiałem wydawać 1500 złoty na nową zmywarkę.
    Pozdrawiam
REKLAMA