logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Lenovo G500H - Czarna matryca - brak obrazu i podświetlenia

nahshaviki 21 Kwi 2014 22:58 1242 1
REKLAMA
  • #1 13531404
    nahshaviki
    Poziom 2  
    Laptopem trochę za bardzo chyba potrząsnęło jak jechałem polskim busem... a może wcześniej jak z nim biegłem - nie wiem.

Tak czy inaczej problem wygląda następująco:
    - ekran nie wyświetla nic (zielony jest pod światło) do czasu uruchomienia systemu potem się robi czarny ... jak smoła? bez podświetlenia nadal.
    - nie ma niczego widocznego co mogło by wyglądać na pęknięcie matrycy czy coś takiego, obudowa cała raczej to nie jest pęknięcie chociaż kto wie.
    - normalnie działa na zewnętrznym ekranie.
    - Matrycę wykrywa jako: Digital Flat Panel (1024x786 60Hz) - mam panoramiczny standard 13??x7?? i tak to wcześniej wykrywało.
    - po tym wszystkim zajrzałem do menadżera urządzeń i brakowało sterownika do "Pci simple communication controler" ... może to ma coś z tym wspólnego bo wcześniej tego nie widziałem - zainstalowane wszystkie sterowniki były.

Na laptopa mam gwarancję więc jakby nie za bardzo zamierzam go sam rozkręcać, ale może to problem software? Lub trzeba użyć siły to bardzo chętnie :D ale bez przesady.

Ten laptop jest ogólnie dziwny - ma dwie karty graficzne, które są ze sobą wiecznie pokłócone ... grafika intel 4000 na procesorze i7 oraz radeon mobile HD8750. Smutek z powodu rozstania się z laptopem ogromny, ponieważ pracuję na nim.

Dziękuję za uwagę, pozdrawiam i z góry dziękuję za jakiekolwiek formy pomocy. :D
  • REKLAMA
  • #2 13531680
    lisek
    Serwisant RTV
    Ocena: 6857
    Cytat:
    Na laptopa mam gwarancję więc jakby nie za bardzo zamierzam go sam rozkręcać, ale może to problem software?

Nawet jak problem software, to nie Twój problem
    Z opisu i ...przyczyny? to raczej nie wina sterowników.
    Nieś w SERWIS! (':!:')
REKLAMA