logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Władimirec t-25 - Wyciek paliwa przez odpowietrznik pompy wtryskowej, co robić?

ddugi 24 Kwi 2014 19:52 10773 5
REKLAMA
  • #1 13539466
    ddugi
    Poziom 10  
    Ocena: 9
    Witam;

Zauważyłem ostatnio, że na wysokich obrotach wylewa się mi paliwo przez odpowietrznik od pompy. Po odkręceniu, tam gdzie normalnie powinien być olej pompa była zalana ropą(tak szczerze to chyba dawno nikt tam nie zaglądał).
    Jestem w stanie sam to naprawić czy oddać pompę do regeneracji?(mechanik ze mnie słaby).

pozdrawiam
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 13542441
    witek20010
    Poziom 12  
    Ocena: 39
    Prawidłowo powinieneś ją oddać do regeneracji . Tam trzeba wymienić tylko oring ale sam tego nie rozbierzesz.

Ale z własnego doświadczenia to mam ropę też i wystarczy zmiana oleju w pompie często. Jak najczęściej zalewaj olejem pompę a ropę spuszczaj . Ja to robię co 30-50 mtg. 20 lat chodzi od kiedy pojawiła się ropa w pompie a wcześniej to nawet nie było tak często wymieniane i chodzi.
  • REKLAMA
  • #3 13546005
    lpu
    Poziom 12  
    Ocena: 4
    Wydaje mi się ,że to nie oring tylko puszczajà sekcje -tylko pompa na stół do fachowca,spuszczane oleju napędowego z pompy niczego nie rozwiąże
  • REKLAMA
  • #4 13785341
    ddugi
    Poziom 10  
    Ocena: 9
    trochę odgrzewanie ale...
    Zrobiłem tak jak robi witek20010
    Wylałem ropę, zalałem olejem i po jakiś max. 20mtg nic się nie dzieje(w pompie jest tylko olej).
    Z racji iż traktor nie jest jakoś specjalnie ciężko eksploatowany nie zamierzam na razie nic więcej robić.

dziękuję i pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #5 17787864
    arekgalazka
    Poziom 7  
    Ocena: 7
    Mam pytanie czy nowa pompa jest zalana olejem?
  • #6 17787969
    Sniezynka
    Poziom 33  
    Ocena: 838
    Nie jest zalewana olejem tylko niewielką ilością środka konserwacyjnego ok.5ml
REKLAMA