logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Brak połączenia z internetem Play na Windows 8, Huawei e3131, Lenovo

patronwielki990 25 Kwi 2014 21:29 1104 1
REKLAMA
  • #1 13542608
    patronwielki990
    Poziom 9  
    Witam.. A więc tak mam jeden problem.. 2 dni temu kupiłem sobie laptop ze sklepu
    Komputronik. Nie otrzymałem z laptopem żadnej płytki ze sterownikami ani nic, jedyne
    co dostałem to ładowarkę i umowę.

PARAMETRY LAPTOPA LENOVO :

System Operacyjny : Windows 8
    Procesor : Intel(R) Pentium (R) CPU 3550M @ 2.30GHz 2.29 Ghz
    Pamięć RAM : 4,00 GB
    Typ Systemu : 64-bitowy system operacyjny,procesor x64
    Karta Graficzna : Intel(R) HD Graphics

Jest jeszcza jedna rzecz. Wczoraj wziąłem internet z Playa HUAWEI e3131 no i zainstalowałem
    to i gdy chcę się połączyć z siecią (na początku powinno pojawić się URUCHAMIANIE URZĄDZENIA
    ,i po kliknięciu połącz ŁĄCZENIE Z SIECIĄ ) wyskakuje komunikat :
    URZĄDZENIE ZOSTAŁO ROZŁĄCZONE LUB JEST NIE DOSTĘPNE

i tak za każdym razem.. na dole gdzie jest znaczek zasięgu też jest SIŁA ZASIĘGU 0%
    nie wiem co jest tego przyczyną.. Może to że nie zainstalowałem żadnych sterowników?
    Ale skąd jeżeli nie otrzymałem żadnej płyty ani nie wiem co i gdzie...

Chciałbym jeszcze dodać że jak bylem z mamą w PLAYu to babka powiedziała że antywirus
    to blokuje.. Usunąłem wszyskie możliwe antywirusy z mojego komputera i nic..
    Nadal to samo.. Proszę o pomoc.. Chciałbym jeszcze dziś pograć...

26 kwietnia,2014 roku.
  • REKLAMA
  • #2 13567135
    konstruktortrxcb4
    Poziom 15  
    Ocena: 13
    Witam.Miałem i nadal od czasu do czasu mam podobny problem z modemem w PLAY.Kilka razy net jest a od czasu do czasu bez wyraźnej przyczyny nie ma.Na początku to robiłem reinstalację i dalej było to samo.Teraz to po prostu wyciągam modem i za chwile podłączam go z powrotem i działa.
REKLAMA