Witam.
Zacznę może od faktu, że jestem bardzo początkująca w tej dziedzinie i pewnie pytanie okaże się banalne. Posiadam płytkę STM32F4 Discovery i środowisko Atollic TruSTUDIO. Za jego pomocą wgrałam do mikrokontrolera przykładowy program ze strony STM, standardowe miganie diod, wszystko ładnie działa.
Problem pojawia się przy tworzeniu nowego projektu. Moje postępowanie:
Embedded C Project-> wybór CortexM4 ->Debug Probe ST-Link (reszta ustawień domyślnie) -> stworzenie projektu.
Przy próbie debuggowania pojawia się niestety problem:
Gdzie powinnam szukać błędu, czego on dotyczy?
Bardzo proszę o pomoc.
Zacznę może od faktu, że jestem bardzo początkująca w tej dziedzinie i pewnie pytanie okaże się banalne. Posiadam płytkę STM32F4 Discovery i środowisko Atollic TruSTUDIO. Za jego pomocą wgrałam do mikrokontrolera przykładowy program ze strony STM, standardowe miganie diod, wszystko ładnie działa.
Problem pojawia się przy tworzeniu nowego projektu. Moje postępowanie:
Embedded C Project-> wybór CortexM4 ->Debug Probe ST-Link (reszta ustawień domyślnie) -> stworzenie projektu.
Przy próbie debuggowania pojawia się niestety problem:
c:/program files (x86)/atollic/truestudio for arm lite 5.0.0/armtools/bin/../lib/gcc/arm-atollic-eabi/4.7.3/../../../../arm-atollic-eabi/bin/ld.exe:..\template_CortexM_flash.ld:34: syntax error
collect2.exe: error: ld returned 1 exit statusGdzie powinnam szukać błędu, czego on dotyczy?
Bardzo proszę o pomoc.