logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Java - JRE nie instaluje się na Win XP 32 SP3, instalator zawiesza się po Next

KukielkaG 30 Kwi 2014 21:00 2268 6
REKLAMA
  • #1 13557752
    KukielkaG
    Poziom 8  
    Ocena: 2
    Witam!
    Mam problem. JRE nie chce się zainstalować: instalator "online" pobiera właściwy instalator, który z kolei pyta tylko o ask toolbar w IE. Odznaczam to i NIC. Po kliknięciu "Dalej/Next" proces leży (tak, wyłączałem firewalla, piaskownicę i antywirusa), więc się pytam co jest grane? Próbowałem jeszcze MS-Fix it i JavaRa. Bez efektu. Używam Win XP SP 3. Próbowałem wszystkie wersje (1.5.x-8).
    Proszę o szybką odpowiedź i pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #2 13558359
    mickpr
    Poziom 39  
    Ocena: 295
    - Czy masz w C:\Windows\system32\plik java.cpl ? -> Uruchom go, sprawdź na 3-ciej zakładce (Java) gdzie i jakie masz zainstalowane wersje Java w systemie.
    - Odinstaluj je (dodaj usuń programy),
    - wyczyść pozostałości (foldery) z dysku,
    - usuń Java.cpl.
    - wyczyść rejestr (CCleaner lub t.p),
    - restart komputera.
    - Zainstaluj od nowa.
    ...
    - sprawdź w java.cpl czy wszystko jest ok?
    - daj znać czy pomogło.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #4 13561694
    KukielkaG
    Poziom 8  
    W C:\WINDOWS\system32\ nie ma pliku java.cpl, w dodaj lub usuń programy nie ma javy, ccleanerem czyściłem, reboot, i nic. Ninite zwraca błąd: Install failed-Could not verify installation (1), 0,fffffffd - 2677.
  • REKLAMA
  • #5 13561909
    mickpr
    Poziom 39  
    Ocena: 295
    KukielkaG napisał:
    W C:\WINDOWS\system32\ nie ma pliku java.cpl, w dodaj lub usuń programy nie ma javy,
    Czyli nie masz Javy.
    KukielkaG napisał:
    ccleanerem czyściłem, reboot, i nic. Ninite zwraca błąd: Install failed-Could not verify installation (1), 0,fffffffd - 2677.
    Czyli masz bajzel w samym Windows'sie. Inne programy się instalują?
    Jaki masz antywirus? Próbowałeś go deaktywować na czas instalacji Javy?
    Zrób pełny skan antywirusowy (OTL, MBAM).
  • #6 13563215
    KukielkaG
    Poziom 8  
    Inne się instalują, wyłączałem Comodo podczas instalacji, skanowałem komputer i NIC. Dalej to samo. Może reinstall Windowsa coś da?
  • #7 13568621
    KukielkaG
    Poziom 8  
    Ok, po reinstallu działa, coś było zchrzanione. Dzięki za fatygę.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik napotkał problem z instalacją Java Runtime Environment (JRE) na systemie Windows XP SP3, gdzie instalator zawieszał się po kliknięciu "Dalej". Po kilku próbach, w tym użyciu narzędzi MS-Fix it i JavaRa, oraz wyłączeniu zapory i antywirusa, użytkownik nie był w stanie zainstalować JRE. Ostatecznie, po reinstalacji systemu Windows, instalacja JRE zakończyła się sukcesem, co sugeruje, że problem leżał w uszkodzeniu systemu operacyjnego.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA